Vacature: stagiair communicatie/marketing (m/v)

Stagiair communicatie/marketing gezocht!

Het Groninger Forum is voor de periode september-januari (periode in overleg) op zoek naar twee enthousiaste stagiairs voor de afdeling communicatie/marketing.

Is dit binnenkort jouw nieuwe stageplek?

Als stagiair communicatie/marketing lever je een volwaardige en enthousiaste bijdrage aan het team communicatie/marketing. Je bent werkzaam in een zeer dynamische culturele instelling in zijn meest interessante, hectische en leerzame fase ooit: de aanloop naar de opening van het nieuwe Forum aan de Nieuwe Markt.

Is dit binnenkort jouw nieuwe stageplek?

Werkzaamheden

Je maakt kennis met alle aspecten van het communicatievak. Je kunt bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan:

 • Het uitrollen van onze nieuwe visuele identiteit
 • De openingscampagne én de opening zelf
 • De campagnes voor Storyworld en Expo

Vaste werkzaamheden zijn onder andere:

 • Het verzorgen van content op de websites
 • Schrijven van nieuwsbrieven en andere commerciële e-mails
 • Bijhouden van social media
 • Ondersteuning bij programmacommunicatie
 • Helpen bij campagnes voor grote festivals en events
 • Creëren van content

In overleg is nadruk op een bepaald thema mogelijk (film, bibliotheek, jeugd, actualiteit, tech). Daarnaast is er ruimte voor onderzoek, zoals:

 • Doelgroeponderzoek
 • Klantreis
 • Nieuw communicatiemiddel

Wij bieden

Een plekje in een enthousiast, slagvaardig team, waar altijd snoep op tafel staat (paaseitjes en chocoladepepernoten zijn favoriet). Je ontvangt een stagevergoeding van max. €250,- per maand, mag gratis naar de film bij het Groninger Forum.

Wat we van je vragen

Je hebt affiniteit met de culturele sector, arthousefilm, tech en/of populaire beeldcultuur. Je schrijft foutloos Nederlands, hebt kennis van Microsoft Office, kunt zelfstandig werken, staat stevig in je schoenen, neemt initiatief en bent resultaatgericht.  Inlevingsvermogen in wensen en behoeftes van diverse doelgroepen, op de hoogte zijn van en affiniteit hebben met ontwikkelingen in de nieuwe media en ervaring met Adobe Photoshop zijn een pre. Als je hart ligt bij contentcreatie (tekst, video, animatie, illustratie) horen we het ook graag. Daarnaast ben je minimaal 3 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4 tot 5 maanden.

Meer informatie of solliciteren?

Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met cv. Je kunt de brief sturen naar Harlynn Bouma: h.bouma@groningerforum.nl. Vermeld daarin ook hoeveel dagen per week en voor welke periode je precies beschikbaar bent.

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.