Roald Dahl Festival

28 + 29 + 30 december 2018

28 + 29 + 30 december 2018

Het gaat echt toffisch worden!

In december is het nog een klein beetje boel feest. 1 oktober is onze lievelingsheldin Matilda 30 jaar geworden en ook Sjakie is 50 jaar geworden. En wij vinden dat je niet vaak genoeg feest kunt vieren, dus doen we dat gewoon in december tijdens het festival nog een keertje dunnetjes over! Drie dagen lang feest. Met heel veel magische films, het kleurrijke fantasielab, een heus leesfeest in de wijken en nog veel meer toffische activiteiten. Kom je ook op ’t feestje? Iedereen is van harte welkom!

Koop nu je gouden combiticket!

Voor maar € 8,- koop je online een ticket voor de film + toegang voor het Magische Fantasielab. Stadjerspashouders betalen € 2,-. Let op: deze kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa van het Hereplein. Wil je niet naar de film, maar wel naar het Magische Fantasielab? Koop dan een online kinderticket voor € 5,- en neem je volwassen mensbaksels mee voor € 1,-.

Bewaar voor later ♥

Weet je nog niet wat je allemaal wilt doen, maar je vindt het wel fantabuleus? Je kunt met de 'bewaar voor later'-hartjes alle toffische programma's opslaan op onze website. Zo kun je ze makkelijk terugvinden!

Roald Dahl toer

Voordat het festival losbarst, komen we eerst met de Roald Dahl toer naar de bibliotheeklocaties in de wijken: De Wijert, Selwerd, Beijum, Lewenborg, Hoogkerk en Vinkhuizen. Kom naar de wondere woordenwereld en doe mee!

Ja, ik wil!

Roald Dahl toer

Fantabuleuze films

We hebben weer een boel magisch mooie toffische films voor je geselecteerd.

Matilda
  • Kinderfilm
  • fantasy
  • Roald Dahl Festival
zaterdag 29 december 13:35 - 15:11

Matilda

Magisch Fantasielab

Duik helemaal onder in de wereld van Roald Dahl en doe allerlei dingen die je normaal niet durft of doet. Kruip in de huid van mevrouw Bulstronk en kom kindslingeren, maak een fantabuleus dier, houd een voedselgevecht met de Griezels of klieder met chocolade... Durf jij?

Ja, ik durf heus wel!

Magisch Fantasielab

Fantabuleuze gratis doedingen

In de Oude Boteringestraat kun je drie dagen lang allerlei fantastelijke, luxeflux en toffische dingen doen! Waar wacht je nog op! Snel naar de bibliotheek!

Workshop circus
  • Kinderactiviteit
  • Roald Dahl Festival
zaterdag 29 december 11:45 - 12:30

Workshop circus

Alles in een toffische lijst per dag

Timetable

Download hier alvast de volledige timetable - welke fantabuleuze dingen ga jij allemaal zien en doen?

Let op, de timetable is onder voorbehoud van wijzigingen.

Download timetable (pdf)

Timetable

Pssst....speciaal voor ouders en verzorgers

Wist je dat Roald Dahl het script heeft geschreven voor de vijfde James Bond film? Aan het einde van het Roald Dahl festival kun je zelf even lekker uitpuffen van alle Dahl hectiek!

Koop ticket

Pssst....speciaal voor ouders en verzorgers

Vrijwilligers gezocht

Zin om te helpen tijdens het leukste festival van het jaar? Als dank voor je hulp ontvang je niet alleen een vrijkaartje; tijdens je shift staan er ook genoeg lekkere hapjes en drankjes voor je klaar!

Meehelpen? Meld je aan door een mail te sturen naar vrijwilligers@groningerforum.nl en vermeld op welke dagen je beschikbaar bent.

Vrijwilligers gezocht

Met reusachtige dank aan Quentin Blake

Alle tekeningen die we gebruiken voor het Roald Dahl Festival zijn gemaakt door de fantastische tekenaar Quentin Blake! Wil je meer over hem weten en zijn geweldige tekeningen? Neem dan eens een kijkje op zijn website.

Nog meer jeugdactiviteiten >>

Nog meer jeugdactiviteiten >>

Te leen!

Bij onze bibliotheken vind je de mooiste boeken én dvd's van Roald Dahl. Wat dacht je van Matilda? Of van Charlie and the chocolate factory? En het leukste is: tot 18 jaar ben je gratis lid!

Word lid van de bibliotheek

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.