Wat we doen

De wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Dat staat centraal bij alles wat het Groninger Forum doet.

Film, bibliotheek, activiteiten en evenementen

Op verschillende locaties in de stad organiseren wij:

+ films en documentaires
+ cursussen en workshops
+ talkshows, interviews en debatten
+ festivals en events
+ kinderactiviteiten
+ en hosten wij bibliotheeklocaties

Het nieuwe Forum

In net najaar van 2019 opent ons nieuwe gebouw. Het Forum gaat zeven dagen in de week open en wordt een wereldse ontmoetingsplek voor nieuwsgierige mensen. We blijven daar hetzelfde doen én er komt nog meer bij:

+ internationale exposities
+ Storyworld - hét nieuwe Nederlandse museum voor strips, animatie en games
+ horeca
+ VVV-winkel
+ dakterras met rooftop cinema én een fantastisch uitzicht over de stad!

Foto: Deon Prins

1971

Onze missie

Inspireren om verder te kijken

Mondialisering. Digitalisering. Beeldcultuur. Technologie die diep doordringt in het dagelijkse leven. De noodzaak van levenslang leren. De wereld verandert sneller dan ooit. Dat is wat mensen ervaren. Meer keuzes, meer prikkels. Veel kansen, maar soms ook overweldigend.

Het Groninger Forum zien we als een antwoord op de grote ontwikkelingen van deze tijd. Wij kiezen voor het open vizier. Ons uitgangspunt is: liever een toekomst die je ziet aankomen dan een toekomst die je overvalt. Kunnen wij mensen verleiden om hun vizier te openen voor de wereld van morgen, dan zijn wij in onze opdracht geslaagd.

De toekomst is er al

Het Groninger Forum is geen glazen bol. We weten net zo min als ieder ander hoe de wereld er over twintig of dertig jaar uitziet. We doen ook niet aan wilde voorspellingen of science fiction. Toch kunnen we wel degelijk iets zeggen over de wereld van morgen. We mogen er namelijk van uitgaan dat de dominante kenmerken van de wereld van morgen al aanwezig zijn in de wereld van vandaag. Die kiem openbaart zich in nieuwe trends, ideeën en technologieën. En precies die trends, ideeën en technologieën staan centraal in het Groninger Forum.

De toekomst omarmen, daar begint het mee.

Contact >>

Contact >>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!