New Manhattan | Crowdfunding project Jip de Beer

1112

Vanaf 8 januari 2019 stelt jonge Groningse kunstenaar Jip de Beer zijn project New Manhattan | The Web Space Never Sleeps tentoon in onze bibliotheek. Een 3D-geprint schaalmodel van een fictieve stad, gebaseerd op de architectuur van 100 webpagina's. 

De wereld van webpagina's herinnert Jip aan Manhattan, New York City. Net als een webpagina is Manhattan heel systematisch opgebouwd. Een rechthoekig patroon vormt de straten en city blocks en de gebouwen zijn torenhoge kubussen. Precies zo zijn ook webpagina's gebouwd, maar dan door virtuele blokken zoals afbeeldingen, links en alinea's te stapelen. Met zijn Web Spaces-kunstwerken transformeert Jip de onderliggende structuur van webpagina's tot driedimensionale gebouwen die samen New Manhattan vormen.

Crowdfunding

Bedrijven en particulieren kunnen deelnemen aan Jips project door een webpagina te kiezen die wordt opgenomen in New Manhattan. Hierbij maakt het niet uit of het een pagina van een multinational is, van een kleine (lokale) onderneming of van een individu. Ook een webpagina met weinig bezoekers kan een interessante architectuur hebben. Wie weet lijkt jouw webpagina wel op de Martinitoren! 

De crowdfunder loopt van 11 oktober t/m 18 november 2018.

Naar de crowdfunder

Meer activiteiten in deze bibliotheek

Kunstpraat
  • Talk
  • kunst
donderdag 20 december 12:15 - 13:15

Kunstpraat

Lezing Actie reactie
  • Cursus
  • kunst
zaterdag 22 december 13:00 - 15:00

Lezing Actie reactie

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.