Nederland Leest

Van 1 t/m 30 november 2018

De hele maand november ligt Je bent wat je leest voor je klaar in onze bibliotheken. Een gratis boek vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.

Weet wat je eet

Bart Eysink Smeets zet alles op een rijtje

Het thema van Nederland Leest dit jaar is Voeding. Want we denken allemaal na over eten. Wat we vanavond gaan eten, hoe gezond het is en wat we het liefst eten.

Kunstenaar Bart Eysink Smeets vraagt zich af of je er misschien anders over gaat denken wanneer je al het etenswaar een keer uitstalt en op een rijtje zet. Bij onze bibliotheek aan de Oude Boteringestraat sorteert hij allerlei voedingsmiddelen elke week op een andere manier. Bijvoorbeeld op kleur, calorieën, gewicht of houdbaarheidsdatum. De verzameling vertelt je steeds opnieuw iets anders over eten.

Beeld: Bart Eysink Smeets

Ga met je dieet op de foto!

Kom naar onze bibliotheek aan de Oude Boteringestraat, want de hele maand november fotografeert Bart elke donderdag om 13.15 uur bezoekers met de veelheid aan producten die ze de afgelopen dagen aten. We delen de foto's op instagram met de hashtags #weetwatjeeet en #nederlandleest.

Volg ons op Instagram

Ga met je dieet op de foto!

Uhh... wie is Bart Eysink Smeets?

Bart Eysink Smeets (1988) studeerde in 2013 af aan de Design Academie in Eindhoven waarna hij werkte hij bij reclamebureau Kesselskramer.

Hij gaf eerder vorm aan de Nederland Leest-campagne Erik of het insectenboek, maar je kunt hem ook kennen van zijn boek Finding myself in India of de serie Bank boven bank. Met een objectieve maar kinderlijke blik kijkt Bart naar de wereld, zijn werk is grappig en absurd maar ook simpel en gebaseerd op logica.

Naar de website van Bart

Uhh... wie is Bart Eysink Smeets?

Het thema is voeding...

En daarom vind je vooral veel kookboeken, romans met titels als Het Diner, dvd's van films over topkoks, enzovoort, bij ons op de thematafels in de bibliotheek. Veel lees- en kijkplezier!

Online catalogus

Het thema is voeding...

Meer activiteiten in deze bibliotheek

Dichter van geluk
  • Talk
  • literair
  • poëzie
donderdag 13 december 12:15 - 13:15

Dichter van geluk

Kunstpraat
  • Talk
  • kunst
donderdag 15 november 12:15 - 13:15

Kunstpraat

Naked Lunch
  • Talk
  • literair
donderdag 22 november 12:15 - 13:15

Naked Lunch

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.