Groninger Vrouwengalerij

Groningen heeft veel sterke en vooruitstrevende vrouwen voortgebracht: van excentrieke kunstenaars tot idealistische politici, van wereldberoemde sopranen tot grensverleggende wetenschappers.

Toch zijn deze vrouwen vrijwel niet terug te vinden in de regionale of landelijke geschiedschrijving. Daarom zet stichting De Verhalen Van Groningen deze bijzondere vrouwen dit jaar in de spotlight met de Groninger Vrouwengalerij. Vijftig kubussen met verhalen over deze vrouwen, die eerder in verschillende bibliotheken in de provincie stonden, zijn van 9 t/m 23 mei allemaal samen te zien in de Groninger Forum Bibliotheek.

De Groninger Vrouwengalerij is een initiatief van De Verhalen van Groningen en Biblionet Groningen in samenwerking met het Groninger Forum.

 

2632
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.