Workshop: Filmen met je mobiel

2723

Sociale leven op je telefoon

Leerlingen zijn erg ‘mobile savvy’. Een groot deel van hun sociale leven verloopt via hun mobieltje, met apps als Snapchat en Whatsapp. Vlogs en online video’s zijn ook ontzettend populair. Door leerlingen te leren hoe ze zelf een goede video kunnen maken met hun mobiel, krijgen ze meer inzicht in de kracht van beeld en de impact ervan. In deze workshop worden filmtechniek en mediawijsheid met elkaar gecombineerd. Thema’s als privacy en online identiteit komen aan bod.

Wat gaan we doen?

Na een korte kennismakingsronde met uitleg over video gaan we aan de slag met het verhaal. Hoe werk je je verhaal uit in een script? Door middel van een korte quiz maken we inzichtelijk wat iemand beter wel en juist niet online kan zetten.

Hierna gaan de leerlingen zelf aan de slag met filmen. Ze maken een korte vlog over zichzelf en hun hobby. Klassikaal bekijken we de video’s, waarbij de volgende vragen aan bod komen: Welk verhaal wordt er verteld? Komt de boodschap over? En wat is het effect?

Deze workshop wordt gegeven door twee filmdocenten van Videoprofs. 

Voor wie VMBO, HAVO, VWO
Wanneer Hele schooljaar mogelijk
Waar Op school of in het Forum
Duur 3 uur
Kosten € 400,- per workshop

Aanmelden

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.