Schoolvoorstellingen | Film

In onze huidige beeldcultuur worden jongeren contant geconfronteerd met beeldverhalen. Of het nou een fimpje op YouTube, Netflix  een Instagram story is. Onze filmeducatie is gericht op het vergroten van beeldgeletterdheid. Hoe werkt beeldtaal en hoe vertel je zelf een verhaal met beelden?

2718

Film met de klas

Film laat jongeren andere, onbekende werelden zien, opent hun ogen voor andere culturen en meningen. Onze schoolvoorstellingen zorgen ervoor dat leerlingen kritische kijkers worden. Tijdens schooltijd stellen wij onze filmzalen beschikbaar voor schoolvoorstellingen. De films worden ingeleid door onze filmdocenten, zodat leerlingen gerichter gaan kijken. Na de film is er een nagesprek met de zaal. Het doel is dat leerlingen kritische kijkers worden en reflecteren op de film. 

Een filmprogramma kan op verschillende manieren ingepast worden in het curriculum. We kunnen bijvoorbeeld aansluiten bij een vak, thema of projectweek op school. Onze specialisten adviseren graag welke film geschikt is voor jouw klas. Heb je zelf al een film in gedachten? Dat kan natuurlijk ook! 

Voor wie VMBO, HAVO, VWO, MBO
Wanneer In overleg
Waar In het Forum
Kosten € 5,- per leerling. Docenten en begeleiders mogen gratis mee.

Aanmelden

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.