Scholierencolleges

630

Turbocolleges

In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen organiseren we scholierencolleges waar leerlingen kennis maken met (arthouse)film, literatuur én met de universiteit. De turbocolleges worden drie keer per jaar georganiseerd en binnen hetzelfde thema wordt film afgewisseld met een bekende gast die geïnterviewd wordt. Een scholierencollege biedt verdieping en maakt nieuwsgierig. Het is een interactieve middag waarop leerlingen kennismaken met een universitaire studie en het academisch denken. Elke editie staan er weer andere studies en thema's centraal.

De thema's en data van de scholierencolleges dit schooljaar worden op deze pagina en in onze educatienieuwsbrief bekend gemaakt. 

Voor wie Bovenbouw havo, vwo
Wanneer 12 oktober - Happy Ageing + film: Visages villages (zie beneden)
  7 november - Religie & conflict
  28 november - Frans + film: Aurevoir la-haut
  8 december - Hersengolven
Waar Groninger Forum | locatie: Hereplein 73
Kosten Gratis

Contact

Scholierencollege 'Happy Ageing'

Op 12 oktober staat het scholierencollege in het teken van gelukkig en gezonder ouder worden. Want ouder worden is niet alleen de 80 halen, maar ook je 20e, 30e of 40e verjaardag vieren. Hoe kun je dat zo gezond en gelukkig mogelijk doen? 
 

Wat ga je doen?

Het symposium begint met een plenaire opening, waarna je een zelfgekozen workshop gaan volgen. De plenaire afsluiting vindt plaats in het Groninger Forum. De plenaire afsluiting staat ook open voor schoolklassen.

 

Collegetour

Het symposium wordt afgesloten met een collegetour in het Groninger Forum. Bertus Jeronimus doet onderzoek naar geluk in de levensloop: hoe ontwikkelt geluk zich in je leven, terwijl er zoveel andere factoren meespelen? Daarna bekijk je de documentaire Visages Villages, die kort zal worden ingeleid.

Praktische informatie

Wanneer Vrijdag 12 oktober van 12.30 - 17.00 uur
Locatie Groninger Forum, locatie: Hereplein 73
Voor wie (4), 5 en 6 VWO
Aanmelden voor 5 oktober 2018

 

Meld je hier aan

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.