Rondleiding Storyworld

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games opent zijn deuren in het Forum. En je kunt Storyworld bezoeken met je klas!

2701

Groepsbezoek aan Storyworld

Hoe wordt een goed beeldverhaal opgebouwd? In het museum staat het maakproces centraal. Originele schetsen, storyboards en albumcovers van Nederlandse én internationale kunstenaars nemen je mee door de wereld van het beeldverhaal. Neem een kijkje achter de schermen in een animatiestudio en ga aan de slag met de verschillende interactieve installaties, waarbij je zelf ervaart hoe een goed beeldverhaal gemaakt wordt.

Rondleiding

Wanneer je met je klas een bezoek brengt aan Storyworld, krijg je een rondleiding door het museum. We zoomen in op het maakproces en de verschillen en overeenkomsten tussen strips, animaties en games. Leerlingen kunnen zelf een stopmotion-filmpje maken, op de foto voor de green screen en een mini-game programmeren.

Voor wie onderbouw VMBO, HAVO, VWO
Wanneer datum in overleg, beschikbaar vanaf januari 2020
Waar Storyworld, Forum Groningen
Kosten € 5,- per leerling

Aanmelden kan vanaf september 2019. Een herinnering ontvangen? Meld je dan aan voor de educatienieuwsbrief! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.