My true story

In een wereld vol handige devices apps en big date wordt digitale geletterdheid steeds belangrijker. Leerlingen groeien op mt de technieken van nu en zien die ook als vanzelfsprekend, maar vaak blijkt dat ze zich nog onvoldoende bewust zijn van ze doen én dat ze ook lang niet alle mogelijkheden benutten. In My true story besteden we aandacht aan sexting en profilering op het internet. 

2601

Samen online

Met My true story wordt het onderwerp sexting en profilering op internet bespreekbaar gemaakt in de klas, door in dialoog te gaan met de leerlingen. Zo werkt de klas toe naar een groep die in vertrouwen met elkaar om gaat. Het lespakket, gebaseerd op de boeken Onder mijn huid en 15 van Marlies Slegers, koppelt mediawijsheid en leesplezier aan elkaar. De lessenreeks bestaat uit vijf verschillende korte lessen met uitleg voor de docent, waarna de leerlingen zelf aan de slag gaan met de opdrachten in hun notitieboekje.  

Voor wie VMBO, HAVO, VWO Klas 1 en 2
Wanneer Hele schooljaar
Waar Op school
Kosten Lespakket €75,- per klas

Aanmelden

Misschien vind je dit ook leuk

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.