Kunst in de kelder

Terugkerende thema's in het nieuwe Groninger Forum zijn actualiteit, technologie en populaire beeldcultuur. Deze thema's worden vertaald naar een veelzijdig educatief programma. In samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Groningen stellen wij leerlingen de vraag: Wat voor een kunstwerk zou jij ontwerpen voor het Forum?

2653

Kunst in de kelder

In de parkeergarage onder het Forum hangt een kunstwerk van Nicky Assmann. Zij heeft zich laten inspireren door de vorm, functie en dynamiek van het nieuwe gebouw. Wat zou jij voor kunstwerk ontwerpen voor het Forum? Dat is de vraag die Centrum Beeldende Kunst Groningen en het Forum de leerlingen voorlegt in dit project. Na een rondleiding door het nieuwe pand, gaan ze op school aan de slag met het lesmateriaal van het CBK. Leerlingen doen research en maken een ontwerp. Tijdens een feestelijke afsluiting in het Forum worden de ontwerpen gepresenteerd.

Voor wie VMBO, HAVO, VWO
Wanneer Vanaf januari 2020 in overleg
Waar In het Forum en op school
Kosten Prijs in overleg. In 2020 draaien we een pilot voor dit project

Heb je interesse? Informeer dan naar de mogelijkheden door ons te mailen.

Mail ons

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het voortgezet onderwijs? >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.