Film op maat | workshops

648

Zelf aan de slag

Filmeducatie is meer dan alleen het kijken van film en het stimuleren van een kritische houding. Tijdens een workshop gaan de leerlingen zelf aan de slag. Onze professionele workshopdocenten komen met de benodigde apparatuur naar de klas. Door zelf films te maken leren de leerlingen alles over de werking van film en beeldtaal. In overleg met de school worden de workshops op maat gemaakt. Duur, inhoud en thema's kunnen variëren.

Een greep uit onze workshops

+ ANIMATIE Leerlingen gaan in groepjes aan de slag met de stop-motion animatietechniek.

+ FILM & MONTAGE Bij deze workshops ligt de nadruk op het construeren van een verhaal in beeld. Ook de basis van het monteren wordt geleerd.

+ VLOGGEN Vlogs zijn super populair. Hoe kunnen leerlingen zelf een goede vlog maken?

+ NIEUWS Het (Jeugd)journaal wordt goed bekeken, maar hoe wordt een nieuwsitem eigenlijk gemaakt? Wat is waarheid? En wat is fictie?

+ DOCUMENTAIRE Leerlingen maken hun eigen mini-documentaires. In deze workshop komen ook informatievaardigheden aan bod: hoe vinden ze de informatie die ze nodig hebben?

Voor wie Alle klassen
Wanneer Datum in overleg
Waar Op school
Kosten Op aanvraag

Aanmelden

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.