Workshop: Vloggen als een prof!

Filmpjes maken en vlogs bekijken is ontzettend populair onder leerlingen. Maar hoe maak je zelf nou een goede vlog? Ze leren alle trucs voor een goede vlog in deze workshop! 

2723

Professioneel vloggen

Wat wil je eigenlijk vertellen in je vlog? En hoe breng je dat goed in beeld? Als de vlog dan klaar is, moet hij natuurlijk ook online geplaatst worden. Maar hoe werkt dat precies en waar moet je allemaal op letten? In deze workshop worden filmtechnieken en mediawijsheid met elkaar gecombineerd. Na deze workshop kunnen leerlingen vloggen als een prof!

Wat gaan we doen?

Na een korte kennismakingsronde met uitleg over video gaan we aan de slag met het verhaal. Hoe werk je je verhaal uit in een script? Door middel van een korte quiz maken we inzichtelijk wat een leerling beter wel en juist niet online kan zetten.

Hierna gaan de leerlingen zelf aan de slag met filmen. Leerlingen maken een korte vlog over zichzelf en hun hobby. Klassikaal bekijken we de video’s, waarbij de volgende vragen aan bod komen: Welk verhaal wordt er verteld? Komt de boodschap over?

Deze workshop wordt gegeven door twee filmdocenten van Videoprofs. 

Voor wie Groep 6 t/m 8
Wanneer Hele schooljaar mogelijk
Waar Op school of in het Forum
Duur 3 uur
Kosten  € 400,- per workshop

Aanmelden

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.