Mini-collegetour

423

Interactief én leuk!

Twee keer per jaar organiseren we samen met de Kinderuniversiteit van de RUG een mini-collegetour. Een inspirerende professor of bekende Nederlander wordt uitgenodigd om te komen vertellen over zijn of haar vakgebied. In een interactieve setting worden de leerlingen uitgedaagd om kritisch te denken en krijgen de kinderen de kans om onze gast álles te vragen. De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, van ruimtevaart of de Noordpool tot pesten of je lichaam. Houd onze educatienieuwsbrief of deze pagina in de gaten voor de thema's van schooljaar 2018-2019.

Voor wie Groep 5 t/m 8
Wanneer 10 december 2018 & 5 april 2019
Waar Groninger Forum | locatie: Hereplein 73
Kosten Gratis

Minicollegetour 'Waarom duurt saai altijd zo lang?'

Een uurtje gamen of sport voelt alsof het maar een paar minuten duurt, maar een paar minuten moeten wachten voelt soms oneindig lang. Hoe kan het dat de tijd in ons hoofd soms zo anders lijkt te lopen als de tijd op de klok? En hoe weten we eigenlijk, zonder op de klok te kijken, hoeveel tijd er voorbij is? Hebben we een klok in ons hoofd? En als we die hebben, waarom loopt die klok zo vaak zoveel te snel, of te langzaam? In deze minicollegetour zoeken we met z'n allen uit hoe klokken in ons hoofd werken en waarom we zonder een idee van tijd eigenlijk helemaal niets zouden kunnen doen.

Datum 10 december 2018
Tijden 09.15 - 10.15 uur en 10.45 - 11.45 uur
Locatie Hereplein 73
Groep 7 & 8
Kosten Dit college is gratis
Voorbereiding In oktober ontvang je een opdracht om vooraf met je klas te doen.

 

Meld je hier aan

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.