Mediavaardig | Lesfilm Reclame

2596

Mediavaardig

Kinderen krijgen dagelijks veel informatie over zich uitgestort. Feiten, meningen, reclame en fake news. Best belangrijk om deze van elkaar te kunnen onderscheiden. Mediavaardig is een project wat erop gericht is de mediavaardigheden van leerlingen te vergroten. Doormiddel van lesfilms leren kinderen begrippen op een laagdrempelige manier. De bijbehorende verwerkingsopdrachten zorgen ervoor dat ze deze ook kunnen toepassen.

Lesfilm Reclame

Kinderen zijn gevoelig voor reclame. Reclame is overal om ons heen en we worden constant verleid om iets te kopen. Maar wat is reclame eigenlijk? Hoe wordt het gemaakt? En wat doet het eigenlijk met je? Deze vragen komen aan bod in de lesfilm. De vier korte hoofdstukken en verschillende verwerkingsopdrachten zorgen voor een gevarieerde en interactieve les. Leerlingen ontwikkelen een kritische houding ten opzichte van reclame. 

Voor wie Groep 5 en 6
Wanneer Hele schooljaar mogelijk
Waar Op school
Kosten € 15,- per klas

Lesfilm en licentie aanvragen

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.