Mediavaardig | Lesfilm Nieuws

2717

Mediavaardig Nieuws

Kinderen krijgen dagelijks veel informatie over zich uitgestort. Feiten, meningen, reclame en fake news. Best belangrijk om deze van elkaar te kunnen onderscheiden. Mediavaardig is een project wat erop gericht is de mediavaardigheden van leerlingen te vergroten. Doormiddel van lesfilms leren kinderen begrippen op een laagdrempelige manier. De bijbehorende verwerkingsopdrachten zorgen ervoor dat ze deze ook kunnen toepassen.

Lesfilm Nieuws

Hoe wordt nieuws bekend gemaakt? En voor wie? Welke nieuwsmedia zijn er? En hoe gaat een journalist te werk? De vier korte lesfilms en verschillende verwerkingsopdrachten zorgen voor een gevarieerde en interactie les. Leerlingen ontwikkelen een kritische houding en leren het verschil tussen feiten en meningen. 

Voor wie Groep 7 en 8
Wanneer Hele schooljaar mogelijk
Waar Op school
Kosten € 15,- per klas

Vraag de lesfilm en licentie aan via de onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>

Meer activiteiten voor het primair onderwijs? >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.