Film op maat | gastlessen

549

Film in de klas

Samen met EYE verzorgen we gastlessen film in de klas. De lessen slaan een brug tussen de belevingswereld van kinderen en de ruim 100 jaar filmgeschiedenis. Elke les bestaat uit een introductie op film en de filmgeschiedenis, het bekijken van een aantal kortfilms uit de collectie van EYE en een creatieve doe-opdracht.

Thema's per groep

GROEP 3 en 4: SPELEN
De kortfilms zoomen in op het speelgoed van vroeger. Wie kent de oude spellen als zaklopen of ringsteken? Daarna gaan leerlingen aan de slag met een wonderschijf, waarmee ze beeld kunnen laten bewegen.

GROEP 5 en 6: ANIMATIE
De kortfilms bieden een overzicht van animatie door de jaren heen. Fantasie staat centraal. In animatie kunnen dingen die in "echte" films niet kunnen.

GROEP 7 en 8: STUNTS
Hoe kun je zonder parachute uit een vliegtuig springen of over een koord naar een wolkenkrabber lopen? Leerlingen onderzoeken hoe stunts in oude films gedaan werden en ontdekken dat acteren vroeger best gevaarlijk was.

Voor wie Groep 3 t/m 8
Wanneer Datum in overleg
Waar Op school
Kosten € 110,- per groep

Aanmelden

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.