Contentblokken

Op deze pagina hebben we alle blokken geplaatst die we gebruiken op onze website. Bij alle blokken staat de titel duidelijk vermeld + een uitleg waar we het blok voor gebruiken of hoe het blok gebruikt kan worden.

Titel en tekst is bij elk blok optioneel.

Titel - smal - met link

Linkknop

Titel - breed - met link

Linkknop

Tekst 1 koloms

We kunnen dit blok in stijl INLEIDING zetten. Dan is de tekst net wat groter. Daarmee onderscheid je het van de rest van de tekst.

Tekst 1 koloms

Dit tekstblok wordt veel toegepast op pagina's van opvoeringen (activiteiten, films, events, etc.). Bevat vrijwel altijd een beschrijving van desbetreffende activiteit.

Tussenkopje h3

Standaard passen we kopje 3 toe. Dit wisselen we af met kopje 4, als het om een subtekst gaat van een alinea.

We passen de titel van dit blok of een kop 3 niet toe als de tekst direct aansluit op de titel van de webpagina.

Tussenkopje h4

Hieronder een tabel. We passen tabellen toe met maximaal 3 kolommen, liefst max 2, en zo weinig mogelijk tekst erin i.v.m. responsiviteit.

Datum 10 december
Tijd 15.00 - 17.00 uur
Kosten € 4,50
Voor Kinderen tot 8 jaar

Tekst 2 koloms

tussenkopje h4

Afhankelijk van hoe we dit blok toepassen, variëren we met wel of geen titel erboven en wel of geen tussenkopjes (h3 of h4) erin.

link links

tussenkopje h4

We proberen deze wel altijd mooi in balans te brengen natuurlijk: aan beide kanten eventueel tekst te verdelen.

Link rechts

Tekst en afbeelding

Dit blok gebruiken we vooral om iets kort toe te lichten en door te verwijzen naar een landingspagina of een verdiepend artikel.

De afbeelding kan links of rechts staan, en we kunnen de afbeelding uitlijnen. We kiezen vrijwel altijd voor 16x9, als standaard maat. En we kunnen één link aan koppelen met een knop. Als we meerdere linkjes willen plaatsen, doen we dat in de lopende tekst (wat uitzonderlijk is). De afbeelding zelf is niet klikbaar.

linkknop

Tekst en afbeelding

Afbeelding - weergave groot

Afbeelding - weergave groot

Afbeelding - standaard banner 1x5 1600px

Afbeelding - standaard banner 1x5 1600px

Blokken: Carrousel en Galerij

Hieronder staan twee verschillende blokken om afbeeldingen te tonen: de carrousel en de galerij.

We gebruiken meestal de Galerij. Bijvoorbeeld op onze filmpagina Verwacht. Of bij onze pagina's voor zaalverhuur (onder zakelijk).

Verwacht

Inspiratieruimte Schatkamer animatie Schatkamer games Schatkamer strips Storytelling Strips Overview Storyworld Tabula rasa

Galerij

Video-blok

Verwante artikelen

Dit is een van de meest gebruikte blokken op onze website. We kunnen hier artikelen, opvoeringen, educatie-artikelen of landingspagina's koppelen daar waar ze relevant zijn + een titel en korte tekst toevoegen (optioneel). Je kunt variëren tussen 2, 3 of 4 verwante artikelen tonen. Je kunt wel meer dan 4 artikelen koppelen. Maar soms is het dan beter om bijvoorbeeld 2x3 te doen. Ik heb hier nu dus twee keer het blok Verwante artikelen toegepast. (N.B. Hier tekst toevoegen is uiteraard optioneel en kort.)

Trailer scherm breed

Het blok hieronder is Trailer scherm breed. Deze gebruiken we standaard als startblok/titelblok bij film. We passen 'm soms ook toe bij andersoortige activiteiten, maar net wat het mooist is.

Aan dit blok kun je geen tekst veranderen of toevoegen. De agenda-knop scrollt door naar de agenda, die uiteraard als apart blok op dezelfde pagina gekoppeld moet zijn (zie verderop hieronder).

Credits

Alleen bij film. Content komt uit ticketingsysteem. (Blok heeft van zichzelf verder geen titel of tekst.)

Taal
Chinees, Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
141 min
Kijkwijzer
Land
China, Frankrijk, Japan
Regie
Zhangke Jia

Quotes

In principe passen we deze alleen bij film toe, maar kan in feite overal toegepast worden. Content wordt bepaald/gevuld in het CMS.

"Wauw wat een mooie film"
de Volkskrant
"Wat een goeie acteurs"
NRC
"Fenomenaal debuut van de regisseur"
VPRO Cinema

Het blok Agenda hieronder is gekoppeld aan de film Ash is the purest White, omdat anders de titelblokken hierboven niet zouden functioneren. Beide moeten gekoppeld worden op dezelfde opvoering vanuit ticketing. Alle content komt door vanuit ticketing. We kunnen in het CMS alleen een mededeling toevoegen aan een losse opvoering, bijvoorbeeld 'Met nagesprek'. Hoe dit eruit ziet, kun je bekijken op de pagina van Naked Lunch.

Locatie(s)

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik betalen?

Online kun je alleen betalen met iDeal. Aan de kassa kun je contant, met je pinpas of met een cadeaubon betalen. Op onze website staat welke cadeaubonnen wij accepteren. Handig ook om te weten: de ING is onze buurman, en dus is er een pinautomaat naast onze locatie aan het Hereplein 73. Maar let op: we accepteren geen briefjes van € 250 of € 500.

Accepteren jullie de Nationale Bioscoopbon?

Ja, zowel de Bioscoopbon als de Nationale bioscoopbon is geldig bij ons. Maar let op: wij accepteren alleen de originele (fysieke) cadeaubon of de uitgeprinte voucher. We kunnen je e-voucher helaas niet digitaal scannen!

Accepteren jullie de Museumjaarkaart?

Ja, voor zowel Storyworld als onze Exposities kun je gebruikmaken van de Museumjaarkaart.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Documenten

Formulier

Hieronder blok: Formulier. In dit geval aanvraag projectcollecties voor scholen. Formulieren moeten apart gemaakt worden, dat kan niet via het CMS. En middels tekstblokken kun je boven en onder nog titels + uitleg plaatsen. Bekijk hier het originele formulier.

Groep / groepen
Toelichting bij blok Agenda o.b.v. label hieronder: dit agendablok passen we toe op landingspagina's van events en festivals.

We kunnen een festival-label maken en op die manier toont deze agenda alleen de opvoeringen die bij dat festival horen. Dat zijn er meestal wel meer dan 1 per dag natuurlijk. Tijdens het IFFR zijn dat bijvoorbeeld 30 voorstellingen per dag. We kunnen ook een bereik instellen, ik heb dat nu ingesteld van 28 maart t/m 3 april.

We kunnen aan de rechterkant ook nog banners toevoegen. Meestal doen we dit niet. Maar even ter voorbeeld.

Agenda o.b.v. label

Bibliotheek zoeken

Toelichting op blok 'Bibliotheek zoeken' hieronder. Dit blok bestaat alleen uit een zoekfunctie. Deze gaat direct naar onze online catalogus. (Middels een los blok Tekst 1 koloms, kan ik er bijvoorbeeld nog een knop bij plaatsen om in te loggen.)

Bibliotheekpagina als voorbeeld

Tekst en 2 afbeeldingen

Dit blok is een combinatie van tekst met twee afbeeldingen die allebei apart klikbaar zijn plus nog een losse linkknop.

We gebruiken 'm vooral om door te verwijzen naar het online lenen en reserveren van materialen uit onze collectie. Bijvoorbeeld om naar boeken te verwijzen op de landingspagina van het Roald Dahl Festival.

Word lid!

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.