Haal meer uit je abonnement

760

Keuze uit 15.000 gratis e-books

Exclusief en gratis voor leden! Leen 10 e-books tegelijk, om te lezen op een smartphone, tablet of e-reader. Je leent ze 3 weken, daarna verdwijnen ze automatisch van je virtuele boekenplank.

Vijf reserveringen

Wil je een titel reserveren? Dit kan via de website of in de bibliotheek. Reserveren is gratis en er mogen vijf titels tegelijk op je reserveringslijst staan.

Overal lenen en terugbrengen

Lenen en terugbrengen kan in al onze bibliotheekvestigingen in de stad. Ook kun je terecht bij alle bibliotheken in de provincie Groningen.

Extra lenerspas

Een extra pas kost eenmalig € 4,-. Met beide passen leen je samen maximaal 25 items tegelijk. Je vraagt de pas aan bij de bibliotheek bij jou in de buurt.

Gratis internetabonnement

Om in te loggen op onze computers moet je lid zijn van onze bibliotheek. Lees hier meer over het internetabonnement.

Gastlenen

Met je lenerspas kun je bij alle bibliotheken in het land materialen lenen. Makkelijk tijdens een weekendje weg in eigen land.

Elke maand boekentips in je inbox? >>

Elke maand boekentips in je inbox? >>

Ik leen een boek en dan...

Heb je vier weken de tijd om te lezen (of te luisteren, of te kijken). Zodra je het uit hebt zien we het natuurlijk graag zo snel mogelijk terug.

Meer over terugbrengen

Ik leen een boek en dan...

Veelgestelde vragen

Ik betaal mijn abonnement per acceptgiro, maar ik wil overstappen op automatische incasso. Kan dat?

Ja, dat kan. Graag zelfs. Je kunt kiezen voor automatische incasso per jaar of per maand. In de bibliotheek kun je een machtigingsformulier invullen en daar inleveren. Het aanpassen van de betalingswijze kan één keer per jaar, voor de nieuwe abonnementsperiode ingaat.

Ik betaal het abonnement nu via automatische incasso per jaar. Ik wil graag over naar betaling per maand. Hoe verander ik dit?

Dit kan op verschillende manieren. Als je al betaalt via automatische incasso dan kun je de klantenservice bellen of mailen, dan maken wij het voor je in orde. In de bibliotheek kun je ook een machtigingsformulier invullen waarop je aangeeft per maand te willen betalen. Het aanpassen van de betalingswijze kan één keer per jaar, voor de nieuwe abonnementsperiode ingaat

Kan ik me laten overschrijven naar een andere bibliotheek?

Verhuis je binnen de provincie Groningen, dan hoef je je niet per se over te laten schrijven. Met je bibliotheekpas kun je namelijk in alle bibliotheken in stad en provincie Groningen lenen en inleveren. Verlaat je de provincie Groningen, dan kun je je bibliotheekabonnement opzeggen en je laten inschrijven bij de nieuwe bibliotheek. Na het eerste jaar lidmaatschap bedraagt de opzegtermijn maximaal een maand, en krijg je het betaalde abonnementsgeld van de resterende maanden terug. Overschrijven is dus niet nodig. Tip: verhuisd en geen abonnementsgeld terug? Laat je dan per vervaldatum uitschrijven en ga eerst gastlenen in je nieuwe woonplaats. Wil je dat bij het reserveren de gewenste afhaallocatie meteen correct is ingevuld, dan is het slim om wel over te schrijven.

Kan ik mijn abonnement ook met een acceptgiro betalen?

Het blijft mogelijk om het abonnementsgeld met een jaarlijkse acceptgiro te betalen. De kosten van het betalen via acceptgiro zijn € 2,-.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Bij onze medewerkers in de bibliotheek of door een mail te sturen naar onze klantenservice: leners@groningerforum.nl. Je abonnement wordt pas definitief beëindigd als je alle materialen hebt ingeleverd en (eventuele) openstaande bedragen hebt voldaan. Je kunt de opzegging aan het eind van het lopende abonnementsjaar laten ingaan of per de eerste dag van de volgende maand. Ben je nog geen jaar lid, dan kun je pas opzeggen aan het eind van het lopende abonnementsjaar. Tip: verhuisd en geen abonnementsgeld terug? Laat je dan per vervaldatum uitschrijven en ga eerst gastlenen in je nieuwe woonplaats.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!