Bibliotheek Ten Boer

Via deze pagina vind je alle activiteiten die plaatsvinden bij onze bibliotheek in Ten Boer. En natuurlijk materialen die je bij ons kunt lenen!

De bibliotheek is gesloten tijdens

Hemelvaartsdag donderdag 30 mei
Tweede Pinksterdag maandag 10 juni

Reguliere openingstijden

Maandag 14.00 - 17.00
Dinsdag 10.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00
Zondag Gesloten

Van 10.00 tot 14.00 uur is er self-service en zijn onze balies onbemand. Heb je ons nodig? Kom dan na 14.00 uur langs.

Let op: tijdens de zomervakantie gelden andere openingstijden.
In de periode van 15 juli t/m 24 augustus is onze bibliotheek in Ten Boer geopend op dinsdag t/m vrijdag van 14.00 - 17.00 uur. Op zaterdag van 10.00 - 14.00 uur en op zondag en maandag is de bibliotheek gesloten. 

Workshop aquarelleren

Samen met workshopleider en kunstschilderes Josien Choy hou jij je een hele ochtend bezig met de kunst van aquarelleren in impresssionistische stijl. De workshop staat in het teken van het voorjaar. 

Entree: €5,- per persoon, inclusief koffie en thee.
Locatie: Bibliotheek Ten Boer

Bekijk data en tijden >>

Workshop aquarelleren

Leesclub Makkelijk Lezen

Lezen is leuk. Samen lezen is nog leuker. Ook als je moeite hebt met lezen. Daarom is er de Leesclub Makkelijk Lezen. Ken je iemand die moeite heeft met lezen? Of heb jij moeite met lezen, maar wil je er wel graag beter in worden? Dan ben je welkom! Meedoen is helemaal gratis en je krijgt een boek cadeau.

Iedere maandag (m.u.v. schoolvakanties) | 10.30 - 11.30 uur | toegang is gratis | aanmelden graag via tenboer@noorderpoort.nl of via 06 11616499

Leesclub Makkelijk Lezen

Handiger met de computer en internet

Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet, is er de gratis cursus Klik&Tik. Hierin leer je de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Tot slot leer je ook meer over sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.

Ben je in de bibliotheek dan kun je onder begeleiding op een computer de gratis cursus Klik&Tik volgen via de website van oefenen.nl

Iedere woensdag | 09.30 - 11.30 uur
Graag aanmelden bij onze mederwerkers in de bibliotheek.
Benodigdheden: koptelefoon/oortjes, deze kun je meenemen van huis of ter plekke kopen à € 3,00

Handiger met de computer en internet

Huiskamercafé

Kom voor gezelligheid naar het huiskamercafé.

Kopje koffie of thee, een praatje, een krantje, gezelligheid. Je bent van harte welkom in het wekelijkse huiskamercafé. Loop gewoon eens binnen!

Elke vrijdag (m.u.v. vakanties) | 10.00 - 12.00 uur

Huiskamercafé

Hulp bij lezen en schrijven >>

Hulp bij lezen en schrijven >>

Hulp bij digitale vaardigheden >>

Hulp bij digitale vaardigheden >>

Lid worden >>

Lid worden >>

Maandelijks boekentips in je inbox? >>

Maandelijks boekentips in je inbox? >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.