Bibliotheek Ten Boer

Via deze pagina vind je alle activiteiten die plaatsvinden bij onze bibliotheek in Ten Boer. En natuurlijk materialen die je bij ons kunt lenen!

Openingstijden en adres

Leesclub Makkelijk Lezen

Lezen is leuk. Samen lezen is nog leuker. Ook als je moeite hebt met lezen. Daarom is er de Leesclub Makkelijk Lezen. Ken je iemand die moeite heeft met lezen? Of heb jij moeite met lezen, maar wil je er wel graag beter in worden? Dan ben je welkom! Meedoen is helemaal gratis en je krijgt een boek cadeau.

Iedere maandag (m.u.v. schoolvakanties) | 10.30 - 11.30 uur | toegang is gratis | aanmelden graag via tenboer@noorderpoort.nl of via 06 11616499

Leesclub Makkelijk Lezen

Handiger met de computer en internet

Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet, is er de gratis cursus Klik&Tik. Hierin leer je de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Tot slot leer je ook meer over sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.

Ben je in de bibliotheek dan kun je onder begeleiding op een computer de gratis cursus Klik&Tik volgen via de website van oefenen.nl

Iedere woensdag | 09.30 - 11.30 uur
Graag aanmelden bij onze mederwerkers in de bibliotheek.
Benodigdheden: koptelefoon/oortjes, deze kun je meenemen van huis of ter plekke kopen à € 3,00

Handiger met de computer en internet

Taalhuis

Moeite met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer? Je bent niet enige. Het Taalhuis is dé plek in de bibliotheek waar je terecht kunt voor hulp. Je vindt er bijvoorbeeld speciale leesboeken, oefenboeken en gratis taalcursussen. Ook worden er regelmatig inloopspreekuren gehouden waar je hulp krijgt bij het vinden van een passende taalondersteuning. 

Iedere woensdag (m.u.v. vakanties) | 14.00 - 15.00 uur | Gratis toegang 

Taalhuis

Praathuis

Een gezellige ontmoetingsochtend voor vrouwen uit allerlei culturen.

Het Praathuis brengt vrouwen van allerlei culturen met elkaar in contact. Onder het genot van een kopje koffie of thee kom je samen met vrouwen uit allerlei culturen om gezellig met elkaar praten en leuke activiteiten ondernemen. Elkaar leren kennen en ondertussen de Nederlandse taal oefenen staat centraal. In het Praathuisis ook aandacht voor dingen die spelen in de maatschappij, zoals politiek, opvoeding en emancipatie. 

Elke donderdag (m.u.v. vakanties) | 10.00 - 11.30 uur 

Praathuis

Voorlezen in de bieb

Kom je luisteren naar een mooi verhaal?

De meeste kinderen zijn dol op voorgelezen worden. Laat ze lekker luisteren naar een mooi of spannend verhaaltje, terwijl je zelf een kopje koffie of thee drinkt. Of bijvoorbeeld rondsnuffelt tussen de boeken of een tijdschrift leest. Tijdens veel voorleesactiviteiten kunnen de kinderen ook knutselen en kleurplaten kleuren.

Iedere vrijdag | 15.00 - 15.30 uur |  Voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Voorlezen in de bieb

Bridgecafé

Voor iedereen die het leuk vindt om te leren bridgen, of nog beter te worden. Ook zonder bridge-partner ben je van harte welkom! 

De inloopochtend wordt georganiseerd door B.C. Rui-Ten Boer. 

Op vrijdag 15 maart, 29 maart, 12 april en 26 april  | 10.00 - 11.30 uur | €1,00 incl koffie en thee

Bridgecafé

Huiskamercafé

Kom voor gezelligheid naar het huiskamercafé.

Kopje koffie of thee, een praatje, een krantje, gezelligheid. Je bent van harte welkom in het wekelijkse huiskamercafé. Loop gewoon eens binnen!

Elke vrijdag (m.u.v. vakanties) | 10.00 - 12.00 uur

Huiskamercafé

Hulp bij lezen en schrijven >>

Hulp bij lezen en schrijven >>

Hulp bij digitale vaardigheden >>

Hulp bij digitale vaardigheden >>

Lid worden >>

Lid worden >>
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.