Beste Groninger Film 2018

1358

Genomineerden Beste Groninger Film bekend!

Al vijf jaar lang wordt tijdens het IFFR in Groningen de prijs voor Beste Groninger Film uitgereikt. Inmiddels is de prijsuitreiking uitgegroeid tot een feestelijke ontmoetingsplaats voor filmmakers.

Filmmakers konden hun films inzenden om mee te dingen naar de prijs voor beste film in de categorieën fictiefilm, non-fictiefilm, videoclip of opdrachtfilm/commercial.

Genomineerden

Beste Non-fictiefilm

Titel Regisseur
Strak in het Gelid. Mens en Landschap in de Koloniën van Weldadigheid Arno Cupedo
Toon maakt de muziek Ronald Pras
Seismos Zaïde Bil

Beste Videoclip

Titel Regisseur
De Staat - Mona Lisa Andres Fouché & Torre Florim
Mr. Alzheimer - Rum en Skunk ft. Mongoose Ewout Zwaagman
Blijf je koel - TOLLS Eva Glasbeek

Beste Fictiefilm

Titel Regisseur
Proxy Sam van Zoest
Embers Marnix Sixma
Kind Joren Molter

Beste Opdrachtfilm

Titel Regisseur
DAG-commercial 2018-2019 Ewout Zwaagman
BaMa Jefta Varwijk
Is Dit Nou Kunst? Groep 7/8 Lex Vesseur & Jelmer Buitinga

OOG TV Talent Award

Titel Regisseur
Knuppel Reynaert Vosveld
Verlaten Jouke van Til
De Bohemen Julian Verkerk
Afgehaakt Iris in 't Hof

Prijzen

Alle genomineerde films worden eenmalig vertoond op OOG TV, het lokale mediaplatform in Groningen, op 12, 19 en 26 januari om 20.00 uur.  Daarnaast maken de filmmakers per categorie kans op een prijs van 1.000 euro huurtegoed bij Cine Media Groep. Nieuw is dit jaar de OOG TV Talent Award, voor jonge filmmakers van 16 t/m 24 jaar. Beginnende filmmakers kunnen hun korte en lange films insturen. Die films hoeven nog geen première te hebben beleefd, maar zijn wel geproduceerd in 2018. Verder gelden dezelfde voorwaarden als voor de overige categorieën. De winnaar van de OOG TV Talent Award ontvangt 500 euro.

Prijzen worden beschikbaar gesteld door Cine Media Groep en OOG TV. Partners bij de verkiezingen zijn de Groninger Archieven en OOG TV.

Winnaars Beste Groninger Film 2017

De winnaars van vorig jaar waren: De Stille Beving van Piet Hein van der Hoek (categorie non-fictiefilm), ChuBeats - Glass Creature van Anton van der Linden (categorie videoclip), Memories wrapped in paper planes van Antonia Rehnen (categorie fictiefilm) en Club Guy & Roni: the road from Happiness van Lex Vesseur (categorie opdrachtfilm).

Prijsuitreiking

Uit alle inzendingen worden drie films per categorie geselecteerd. Uitzondering hierop is de OOG TV Talent Award, daar worden vier films geselecteerd. De vakjury bepaalt wie de winnaars van deze editie zijn en bestaat uit: Hugo Metsers (acteur, regisseur én coach in de filmwereld en oprichter en directeur van Stichting faaam, een nationaal erkende opleiding in camera-acteren), Erik Wijnholds (hoofdredacteur Dagblad van het Noorden), Saskia Diesing (filmregisseur en scenarioschrijver en winnaar Gouden Kalf beste regie 2014 voor haar film Nena) en Jorine Witte (medeoprichter van de openluchtbioscoop Zienemaan en Sterren en secret cinema Kino Klandestino). De uiteindelijke prijsuitreiking is op zaterdagavond 2 februari om 20.00 uur, tijdens het IFFR in Groningen, en wordt live uitgezonden op OOG TV.

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.