Amerikaanse dramafilm The Room van Tommy Wiseau, over hoe Johnny Lisa niet heeft geslagen.

Op veler verzoek terug op het witte doek: de beste slechtste film aller tijden. In 2003 kwam de in Polen geboren Amerikaanse acteur Tommy Wiseau uit het niets op de proppen met zijn passieproject The Room. Wie Tommy Wiseau was, wist niemand, maar The Room was zijn film: Wiseau schreef, regisseerde, produceerde én speelde de hoofdrol, ook al had hij voor geen enkel van die taken talent. Met een dik, niet te traceren, accent en mechanische speelstijl zet Wiseau een compleet vervreemdende performance neer. Het maakt The Room onweerstaanbaar absurdistisch; de film doet nog het meest denken aan een soapserie die geïnfiltreerd is door buitenaards leven.

Wiseau castte zichzelf als Johnny, een succesvolle bankier die weldra in het huwelijksbootje stapt met Lisa (Juliette Dannielle). Hij is een vaderfiguur voor Denny (Phillip Haldiman), een voyeuristische student die kennelijk last heeft van een sociale handicap, en hij is (zo wordt ons herhaaldelijk verzekerd) de beste vriend van de knappe Mark (Greg Sestero). Alleen papt die laatste aan met Lisa. Drama verzekerd!

The Room groeide door het onnavolgbare amateurisme en tenenkrommende acteerwerk uit tot een absoluut cult-fenomeen. Echte fans kennen de rituelen maar mocht je het voorrecht hebben de film voor het eerst in de bioscoop te zien lees je hier wat je te wachten staat. Sleep je lepels en vrienden mee en kom lachen gieren brullen tijdens een van onze midnight screenings.

Agenda

Vrijdag 23 augustus
23:45 tot 01:27
Zaal 3
€ 10,50
Zaterdag 24 augustus
23:45 tot 01:27
Zaal 3
€ 10,50
Taal
Engels gesproken | Niet ondertiteld
Duur
99 min
Acteurs
Tommy Wiseau, Juliette Danielle, Greg Sestero, Philip Haldiman, Carolyn Minnott
Land
US
Regie
Tommy Wiseau

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!