Deze uit de hand gelopen supercut, waarin Hitchcocks Vertigo als eerbetoon opnieuw is samengesteld uit fragmenten uit tientallen andere films en series, is een duizelingwekkende en hilarische filmorgie. In deze beeldenmix speelt Chuck Norris zomaar de rol van James Stewart.

Cinefiel en beeldenstormer Maddin, stelde zichzelf voor de uitdaging om een nieuwe versie van Vertigo te maken zonder de beelden van de klassieker te gebruiken. Voor zijn 'San Francisco Fantasia' creëerde hij in zijn eigen woorden een 'parallel-universumversie', met behulp van honderden uren aan beelden van San Francisco's Bay Area, afkomstig van allerlei bronnen: Hollywoodklassiekers, jaren 50 noir, experimentele films en prime-tv uit de jaren 70, van The Game en The Streets of San Francisco tot the boyband *NSYNC.

De film is niet ondertiteld, maar er wordt weinig in gesproken.

++

Accidence (9 minuten) en inleiding - 14 augustus

Vooraf draait Guy Maddins Accidence (2017). Net zoals The Green Fog haalt deze korte film zijn inspiratie uit een Hitchcock-film, ditmaal Rear Window. Maddin kijkt voyeuristisch naar de drama's die zich tegelijkertijd in de kamers van een flatgebouw ontvouwen. Maar hoe dichterbij en hoe langer we kijken, des te vreemder alles wordt.

Ook met inleiding van René Veenstra, Hoogleraar Sociologie RUG, filmkenner en Guy Maddin-liefhebber.

++

Previously Unreleased

EYE besteedt elke zomer aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar vervolgens nooit de Nederlandse bioscopen bereikten. Onder de naam ‘Previously Unreleased’ zijn een aantal van deze titelsbij ons alsnog te zien. De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. Een aantal titels staan bij ons al op het programma, meer zullen er ongetwijfeld volgen!

Meer previously unreleased titels >>

Agenda

Woensdag 14 augustus
19:30 tot 21:00
Met inleiding
Zaal 4
€ 10,50
Duur
63 min
Kijkwijzer
Land
VS
Regie
Guy Maddin

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >>

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!