Pilletjes zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel feestende jongeren én ouderen. Omdat xtc minder verslavend en schadelijk is dan alcohol en tabak, wordt het volgens sommigen onterecht als harddrug beschouwd. Toch is het slikken van pillen niet zonder risico’s en is het duidelijk dat er zware criminaliteit schuilgaat achter de productie en handel van xtc. Om meer controle te krijgen op die criminaliteit en op veilig gebruik pleit GroenLinks voor regulering van de productie van xtc.

Hoe ziet de toekomst van het xtc-beleid eruit en wat vindt Groningen? Onder leiding van Filemon Wesselink praten we hierover graag verder met de zaal en met initiatiefnemer Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), nachtburgemeester Merlijn Poolman, Jamal Bedijn (portier nachtclubs), Rob Otten (Verslavingszorg Noord-Nederland) en Kees Kramers (hoogleraar Medicatieveiligheid Radboud UMC).

Deze avond wordt in samenwerking met Studenten Organisatie Groningen en Sikkom georganiseerd.

Jongeren t/m 24 en studenten € 3,50 // Anders € 5,00

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.