Elke maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Agenda

Donderdag 24 januari
12:15 tot 13:15 Te gast: Nina Polak
De Cirkel
Donderdag 31 januari
12:15 tot 14:00 Te gast: Sabine van den Berg
De Cirkel
Donderdag 28 februari
12:15 tot 13:15 Te gast: José Woldring
De Cirkel
Donderdag 28 maart
12:15 tot 13:15 Te gast: nog niet bekend
De Cirkel

Nina Polak | donderdag 24 januari

Schrijver Nina Polak debuteerde in 2014 met de roman We zullen niet te pletter slaan en werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs. In 2018 verscheen Gebrek is een groot woord, waarvoor ze het Charlotte Köhler-stipendium ontving.

Ze schuift aan om te vertellen over haar eigen werk, maar ook over de kunst van anderen. Welke muziek vindt zij mooi? Welke literatuur maakte een onuitwisbare indruk op haar? Zijn er beeldend kunstenaars die zij bewondert?

1782

Sabine van den Berg | donderdag 31 januari

In de Week van de Poëzie starten we met deze bijzondere Naked Lunch Extra waar schrijfster Sabine van den Berg niet zomaar te gast is. De boekpresentatie van haar poëziedebuut Nestvlinders én feestelijke opening van de gelijknamige tentoonstelling vinden plaats tijdens deze Naked Lunch Extra.

Arjan Peters, redacteur en literatuurcriticus van de Volkskrant, is aanwezig om het eerste exemplaar van Nestvlinders in ontvangst te nemen. Natúúrlijk gaat Rense Sinkgraven Sabine ook ïnterviewen over haar poëziedebuut en de tekeningen die ze bij haar eigen gedichten heeft gemaakt. Tijdens de opening is er gelegenheid het boek Nestvlinders te kopen. De tentoonstelling Nestvlinders is van 31 januari tot 1 maart te zien in onze bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. 

Eerder heeft Sabine van de Berg (1969) naam gemaakt als romanschrijfster. Zij publiceerde o.a. Dingen die niet mogen en Zien Horen Zwijgen. Met die laatste trilogie werd ze in 2018 genomineerd voor het Beste Groninger Boek.

Naar Sabine's website >>

1781

José Woldring | donderdag 28 februari

CEO en oprichter van The Media Nanny, José Woldring, vertelt over haar creatieve en zeer gevarieerde werk. In korte tijd groeide haar PR-bureau uit tot een wereldwijd succes dat klanten als Martin Garrix en David Guetta vertegenwoordigt. Woldring is een public relations-professional die kunstenaars en creatieve merken helpt een publiek op te bouwen en hun verhaal naar buiten te brengen via de pers, nieuwe media en andere platforms.

1780

Meer activiteiten in deze bibliotheek

Dichter van geluk
  • Talk
  • literair
  • poëzie
donderdag 14 februari 12:15 - 13:15

Dichter van geluk

Kunstpraat
  • Talk
  • kunst
donderdag 21 februari 12:15 - 13:15

Kunstpraat

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.