In het Groninger Forum gaat RTV Noord-presentator Bart Breij gaat weer in gesprek met twee opvallende Groningse ondernemers én met jou! Na de business, is er natuurlijk weer een band en een borrel.

Wies van 't Slot
Wat als alle medewerkers de vrijheid krijgen? Het uitgangspunt achter uitzendbureau 365Werk is eerlijker zijn dan andere uitzendbureaus, met inzicht in contracten, de kosten en hoeveel er aan je verdiend wordt. Ze werken volledig online: 60 procent van de vacatures wordt ingevuld via Facebook en intakegesprekken vinden plaats via Skype. Eigenaresse Wies van 't Slot schuwt managementlagen en zet in op totale vrijheid van haar medewerkers. Die beoordelen elkaar en bepalen elkaars salaris. Ambitieus? Het werkt. Dankzij de interne structuur, de inzet op online en vooral data groeit het Groningse bedrijf als kool. Toch geeft Van 't Slot niet álle touwtjes uit handen.

Willem Straat
Een compleet interieur voor 345 euro per maand. Dat is het businessmodel van KeyPro Furnishing. Het slaat aan: het bedrijf verhuurt honderden interieurpakketten tegen die abonnementskosten. Makelaars, expats en huisvesters voor wisselwoningen staan in de rij voor het Groningse bedrijf. Nu is het buitenland aan de beurt maar het liefst wel met zo min mogelijk personeel. Hoe realiseer je dat? En wat als de meubeltrends opeens compleet omslaan? De antwoorden komen van directeur Willem Straat, die in 2016 nog de Jonge Ondernemers Prijs won met KeyPro. Gaan we na de Swapfiets ook aan het swap-interieur?

Founder Talks wordt georganiseerd door Founded in Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door RTV Noord en de Rabobank. Kaarten zijn gratis, maar je moet wel even een plek reserveren. Inloop is vanaf 19.30 uur. Tot dan!

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.