Willem Wilmink (1936-2003) is een van de meest geliefde dichters van Nederland. Hij werd vooral bekend door zijn teksten voor legendarische tv-programma’s als De Stratenmakeropzeeshow, J.J. de Bom en De film van Ome Willem. Zijn werk is doortrokken van heimwee naar een veilige kinderwereld, die misschien wel nooit bestaan heeft. Naar eigen zeggen is Wilmink altijd elf jaar gebleven, wat aanvankelijk zijn loopbaan en privéleven frustreerde, maar tegelijkertijd zijn poëtische kapitaal bleek.

Elsbeth Etty, die grote waardering kreeg voor haar biografie over Henriette Roland Holst, heeft met In de man zit nog een jongen opnieuw een biografie van formaat afgeleverd. Ze deed uitgebreid onderzoek en sprak met familie en tijdgenoten, zodat een intiem en niet verhullend portret over Willem Wilmink is ontstaan. In de lezing zal Elsbeth Etty uitgebreid ingaan op het leven van Wilmink en op haar onderzoek.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Godert Walter.

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.