Kom naar het Magisch Fantasielab, duik helemaal onder in de wereld van Roald Dahl en doe allerlei dingen die je normaal niet durft of doet. Kruip in de huid van mevrouw Bulstronk en kom kinderslingeren, maak een fantabuleus dier, houd een voedselgevecht met de Griezels of klieder met chocolade...Durf jij?

Miss Muscle


Ben jij een beetje bang voor mevrouw Bulstronk? Of durf jij ‘t, net als Matilda, wel tegen haar op te nemen? Doe mee aan een wedstrijdje kindslingeren! Kun jij ze net zo ver weg werpen als mevrouw Bulstronk? In deze game gebruik je al je kracht en snelheid om kinderen zo ver weg mogelijk te slingeren!

Fantasiedier-puzzels

Roald Dahl was een kei in het schrijven van fantasievolle verhalen, waarin dieren de hoofdrol spelen. Nu mag jij je eigen fantasiedier gaan verzinnen! Want welk dier heeft nou een krokodillenkop, een vissenvin, een giraffennek en een krulstaart tegelijk…? Ben je uitgepuzzeld, neem je fantabuleuze dier dan mee naar huis!

GIF it to Me


GIFjes, die bewegende plaatjes die maar blijven afspelen, zijn super populair. In deze mini-workshop ga je zelf een GIFje maken in Roald Dahl thema! Teken vrolijke stickers, kies een flashy videoachtergrond en laat je acteerskills zien voor de green screen. Jouw animatie is direct te zien op een mega videomuur én je kunt ze delen met de hele wereld!

Animatiestudio

Maak je eigen animatiefilmpje in de animatiestudio. Heb je een favoriet Roald Dahl verhaal? Of bedenk je liever zelf een magisch verhaal? Je kunt meteen aan de slag met de stop-motion techniek. Foto voor foto werk je aan jouw film. Als het verhaal af is, kun je het meteen afspelen!

Sjakies en Matilda’s chocofeestje

Het is groot feest, want Sjakie en Matilda zijn jarig! Sjakie wordt alweer 50 jaar en Matilda 30 jaar. En wat is er nou leuker dan op een feestje je eigen snoep maken? Dus schuif aan in Sjakies chocoladefabriek en ontwerp en versier je eigen snoepje. Smullen maar!

Fantabuleuze fotostudio

In deze fotostudio wordt gespeeld met schaal en perspectief. We maken een foto van jou en je familie, zoals ze dat vroeger op de kermis ook deden! De camera staat 5 meter verderop en op een creatieve low-tech manier worden special effects gecreëerd. Dus stap in ons mooie decor en maak een fantabuleuze foto. Uiteraard krijg je een printje mee voor thuis!

Mini-app-lab

Natuurlijk kun je in het inmiddels bekende app-lab weer de leukste apps testen. Speciaal voor deze toffische editie van het Roald Dahl festival hebben we een aantal leuke magische apps voor je uitgekozen. Heb je de Roald Dahl Twit or Miss app al eens gespeeld? Hierin kun je een voedselgevecht houden met de Griezels.

Boen de Baard

Durf jij de baard van meneer Griezel te boenen!? Doe dit heel, heel voorzichtig, anders begint hij te mopperen! Wie de meesten rotzooi uit zijn baard weet te vissen is de Beste Baard Boener en wint het spel.Gouden Combiticket

Voor maar € 8,- koop je online een ticket voor de film + toegang vooor het Magische Fantasielab. Stadjerspashouders betalen € 2,-. Let op: deze kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa van het Hereplein. Wil je niet naar de film, maar wel naar het Magische Fantasielab? Koop dan een online kinderticket voor € 5,- en neem je mensbaksels mee voor € 1,-.

1490

Agenda

Vrijdag 28 december
12:00 - 17:00
Zaal 2
€ 5,00
Zaterdag 29 december
12:00 - 17:00
Zaal 2
€ 5,00
Zondag 30 december
12:00 - 17:00
Zaal 2
€ 5,00
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.