'Samen Verder' is een integratieproject van het Noorderpoort voor vrouwen, met verschillende culturele achtergronden, die wekelijks een dagdeel praten over onderwerpen die hen bezig houden, en een dagdeel beter leren lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Dit gebeurt onder leiding van een docent, met een vaste groep Nederlandse vrijwilligers.

De groepen zijn ingedeeld op niveau. Als allochtone vrouw leer je dankzij diverse gesprekken de Nederlandse cultuur kennen, je leert de taal beter beheersen en je bouwt een netwerk op. Dit netwerk kan je weer goed gebruiken als je op zoek gaat naar werk of sociale activiteiten. Je wordt op de cursus begeleid naar vervolgcursussen, opleidingen en (vrijwilligers)werk. Als Nederlandse vrouw leer je op je beurt veel over de vele verschillende culturen en achtergronden van de allochtone vrouwen. 

Elke vrouw kan meedoen aan Samen Verder, ongeacht achtergrond, taal- of opleidingsniveau. Ook als je nog niet kunt praten en gaat beginnen met het leren van de taal. Naast de wekelijkse bijeenkomsten ga je geregeld naar theater, musea en film. Iedereen is welkom. Deelname is gratis.

2612

Agenda

Vrijdag 31 mei
09:00 tot 11:00
Bibliotheek Selwerd
Vrijdag 7 juni
09:00 tot 11:00
Bibliotheek Selwerd
Vrijdag 14 juni
09:00 tot 11:00
Bibliotheek Selwerd
Vrijdag 21 juni
09:00 tot 11:00
Bibliotheek Selwerd
Vrijdag 28 juni
09:00 tot 11:00
Bibliotheek Selwerd
Vrijdag 5 juli
09:00 tot 11:00
Bibliotheek Selwerd
Vrijdag 12 juli
09:00 tot 11:00
Bibliotheek Selwerd

Misschien vind je dit ook leuk

Taalcafé Selwerd
  • Spreekuur
woensdag 29 mei 09:30 tot 11:00

Taalcafé Selwerd

Taalhuis Selwerd
  • Spreekuur
dinsdag 28 mei 09:00 tot 11:00

Taalhuis Selwerd

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.