Live vanuit het Royal Opera House Londen presenteert het Groninger Forum het hedendaagse repertoire van The Royal Ballet in een triple bill. Twee recente werken en een wereldpremière van drie momenteel toonaangevende choreografen op één avond.

Twee recente werken en een wereldpremière van drie momenteel toonaangevende choreografen op één avond.

Chrisopher Wheeldons Whithin the Golden Hour draait om zeven stellen die elkaar aantrekken en afstoten, is gezet op muziek van Vivaldi en Bosso en speelt tegen de kleurrijke achtergrond van een suggestieve zonsondergang. 

Flight Pattern van Crystal Pite, nu voor het eerst hernomen, brengt een groot dansensemble op de been en ging te rade bij Górecki's beklemmende Symphony of Sorrowful Songs om een even schrijnend als empathisch beeld van de vluchtelingenproblematiek te schetsen.

Sidi Larbi Cherkaoui presenteert een nieuw werk, dat hij speciaal maakte voor The Royal Ballet en waarvan - hoe actueel wil je het hebben - de inkt nog nat zal zijn bij première. 

Royal Opera House Live

Lang leve het digitale tijdperk! De beroemde opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House in Londen worden live 'doorgeprikt' naar het grote doek van zaal 1. Een uitgelezen kans dus om het beste van het beste op modern opera- en balletgebied te zien in Londen, maar dan in Groningen.

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!