Vanuit het Royal Opera House Londen presenteert het Groninger Forum Verdi's La Traviata, één van de meest geliefde opera's aller tijden.

Alfredo wordt in het betoverende Parijse uitgaansleven verliefd op de courtisane Violetta. Maar onderhuids woekert narigheid die hen ten slotte naar een tragisch einde voert. Er zitten volop mooie melodieën in deze opera, waaronder het beroemde Drinklied en het uigelaten 'Sempre libera' - aria's waarin de lyriek van de Italiaanse opera op zijn aantrekkelijkst is. 

De productie van Richard Eyre voor The Royal Opera etaleert met verve elke emotionele kleurschakering, van de wankele eerste schreden op het liefdespad via de pijnlijke confrontatie tot het onvermijdelijke slot. Weelderige historische decors en kostuums dragen bij aan de geloofwaardigheid van dit ontroerende, op waarheid gebaseerde verhaal.

Let op: dit is geen live-voorstelling.

Royal Opera House Live

Lang leve het digitale tijdperk! De beroemde opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House in Londen worden 'doorgeprikt' naar het grote doek van zaal 1 (meestal live, maar in het geval van La Traviata zitten er een paar dagen tussen). Een uitgelezen kans dus om het beste van het beste op modern opera- en balletgebied te zien in Londen, maar dan in Groningen.

Duur
200 min

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!