Live vanuit het Royal Opera House Londen presenteert het Groninger Forum het exotische ballet La Bayadère, een productie van Natalia Makarova naar Marius Peptipa's legendarische sprookje.

Tempeldanseressen en nobele krijgers komen tot leven in dit 19e-eeuwse klassieke ballet van Natalia Makarova. Het sprookje van Marius Petipa vertelt het verhaal van een tempeldanseres en de prins die háár liefheeft maar trouwt met een ander. Een van de hoogtepunten van het corps de ballet is de beroemde, maanverlichte 'witte akte' - het rijk der schimmen - waarin de verloren liefde van de prins in vele gedaanten zijn geest belaagt. De choreografie geeft niet alleen de twee concurrerende ballerina's alle ruimte om te schitteren, maar laat in een opzienbarende solo ook een bronzen afgodsbeeld tot loven komen. De klankrijkdom en sfeer van Ludwig Minkus' muziek sluiten perfect aan bij de elegante precisie van de klassieke choreografie en het drama van het verhaal.

Royal Opera House Live

Lang leve het digitale tijdperk! De beroemde opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House in Londen worden live 'doorgeprikt' naar het grote doek van zaal 1. Een uitgelezen kans dus om het beste van het beste op modern opera- en balletgebied te zien in Londen, maar dan in Groningen.

Andere voorstellingen van Royal Opera House Live

Faust
  • Live screening
  • opera
dinsdag 30 april 19:40 tot 23:00

Faust

Romeo and Juliet
  • Live screening
  • ballet
dinsdag 11 juni 20:10 tot 23:30

Romeo and Juliet

Triple bill
  • Live screening
  • ballet
donderdag 16 mei 20:10 tot 23:30

Triple bill

Duur
200 min
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.