Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Speciaal voor kinderen is er een 45 minuten-programma. 

Meeting Between Seasons

Marjan van der Heijden / Nederland / 2017 / 2’

Laat je door de vlinder meenemen en focus je op de kleine dingen in de natuur.
 

L’homme aux oiseaux

Quentin Marcault / 2017 / Frankrijk /  4’

In een ondergesneeuwd bergdorp wachten de inwoners op de komst van de Man Met Vogels, die het einde van de winter aankondigt.
 

White Crow

Miran Miošić / Kroatië / 2018 / 8’

Kleine Witte Kraai wordt door de andere vogels in de zwerm uitgelachen omdat hij anders is, maar wanneer vervuiling zorgt voor een verandering in hun leefomgeving zorgt juist de kleine Witte Kraai voor een mooi nieuw onderkomen voor zijn soortgenoten.
 

O Cágado

Luís da Matta Almeida, Pedro Lino / Portugal, VK / 2012 / 10’

Er was eens een man die het allemaal wel wist, maar op een dag zag hij iets dat hij nog nooit eerder had gezien: een schildpad. Hij onderzocht het dier van alle kanten en haastte zich naar huis om zijn familie er alle over te vertellen, maar zou iemand hem wel geloven?
 

Clapotis

Mor Israeli / Frankrijk / 2017 / 4’

Een winterse middag in het zwembad…
 

De Kast

Maarten Koopman / Nederland / 1988 / 8’

Als 's nachts de mensen slapen, gaan de dingen in de kast muziek maken. De bemoeienissen van een lastige kat kunnen ze dan niet gebruiken.
 

Macarooned

Alan Short, Seamus Malone / Ierland / 2018 / 4’

Mac is gestrand op een kaal onbewoond  eiland. Hij smacht naar het mooie eiland vol lekkere hapjes dat naast zijn eiland ligt, maar hiervoor moet hij eerst het water zien over te steken waar de hongerige haai Feargal ligt.
 

Mr. Night Has A Day Off

Ignas Meilũnas / 2016 / Litouwen / 2’

Waarom verandert de nacht in de dag? Nou ja, als je iets niet leuk vindt, dan verander je het toch?
 

Er is ook een volwassenenprogramma met korte films.

Agenda

Vrijdag 21 december
15:00 tot 15:45
Zaal 2
€ 6,00
Duur
45 min

Misschien vind je dit ook leuk

Buurman & Buurman winterpret!
  • Kinderfilm
  • humor
zaterdag 15 december 14:05 - 15:10

Buurman & Buurman winterpret!

Rita & Krokodil 3
  • Kinderfilm
  • animatie
zaterdag 15 december 13:00 - 13:45

Rita & Krokodil 3

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.