Ontroerend en hoopgevend 7+ filmprogramma van filmmaker Steven Wouterlood met de twee kortfilms, Alles Mag en Koningsdag.

Al is het soms moeilijk en gaat het niet altijd zoals je zou willen, toch is het belangrijk dat je laat zien wie je bent en wat je wilt.

Tygo uit Brabant, houdt vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam zijn spreekbeurt over carnaval. Eerst legt hij zijn klas uit wat het feest inhoudt en vertelt hij over de fanfare. Maar al snel ontvouwt Tygo’s spreekbeurt zich tot een ontroerend persoonlijk verhaal over zijn ouders, zijn grote wens om bij de majorettes te gaan en zijn liefde voor Lara. Alles Mag is een lichte en ontroerende film tegelijk, Tycho laat je zien hoe geluk en verdriet samen kunnen gaan.

In Koningsdag zie je Younes die op een bruisende Koningsdag de auto-onderdelen van zijn vader verkoopt. De dag begint gezellig, maar als Kelvin en zijn vader arriveren, slaat de sfeer om. Tussen Younes en Kelvin ontstaat een stille strijd. En niet alleen tussen hen beiden maar ook tussen beide jongens en hun vaders, die eigen plannen hadden voor hun zoons. Willen Younes en Kelvin dat wel? Samen trekken ze een eigen plan, bouwen ze een feestje en laten zo zien wat ze zelf willen. Want: “Dit is Koningsdag, niks moet alles mag!“ 

Combiticket film + speeltuin

Joepie! Op vertoon van je filmticket kun je óók komen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding.
Ga op expeditie! Knoei met water, klieder met zand en stoel met licht. Betover je ogen met beeld in beweging en ontwerp je eigen verhaal in de mini-studio. 

Taartrovers Film Festival | vrijdag 19 t/m maandag 22 april

Het leukste festival voor kinderen van 2 tot 9 jaar! Duik in film, laat je meevoeren van de gebaanden paden en kijk met andere ogen naar de wereld om je heen.

Bekijk het hele programma >>

Duur
47 min

Misschien vind je deze Taartrovers-films ook leuk

Locatie Hereplein 73

Bekijk het hele programma >>

Bekijk het hele programma >>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!