Great Falls, Montana, jaren zestig. 

De gevoelige, veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden. Joe wordt gedwongen de rol van man in het huis op zich te nemen en ziet hoe zijn moeder een eigen avontuur begint, een affaire met een oudere man.

Carey Mulligan (Drive, An education), Jake Gyllenhaal (Nocturnal animals, Brokeback mountain), Ed Oxenbould (Paper planes) en Bill Camp (Molly’s game, Loving) spelen de hoofdrollen in Wildlife, het ijzersterke regiedebuut van acteur Paul Dano, naar het gelijknamige verhaal van topauteur Richard Ford.

Boek & film | met inleiding van Harry Peters

Het boek is beter, de film is spannender. Het boek laat ruimte voor mijn verbeelding, de film klopt niet. Waar verhalen zijn, leeft de discussie, zeker als hetzelfde verhaal op geheel verschillende manieren wordt verteld. Daarom wordt elke aflevering van Boek & film ingeleid door filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival Film by the Sea en gespecialiseerd in film & literatuur.

Taal
Engels, Nederlands ondertiteld
Duur
130 min
Acteurs
Carey Mulligan, Ed Oxenbould, Jake Gyllenhaal
Land
VS
Regie
Paul Dano

Misschien vind je dit ook leuk

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!