Jack Skellington, “The Pumpkin King”, is één van de inwoners van Halloween Town.

Een stadje vol gruwelijke, aardige wezens die het jaarlijks Halloweenfeest tot een goed en angstaanjagend einde weten te brengen. Jack behoort tot de beste schrikaanjager van de stad, maar hij is moe van al het geschreeuw. Na een nacht piekerend door de bossen te hebben rondgedoold komt Jack uit bij Christmas Town waar ze het Kerstfeest voorbereiden. Jack is onder de indruk en ziet dit feest als een nieuwe uitdaging.

In Halloween Town begrijpt niemand de bedoeling van kerst maar ze worden enthousiast als Jack vertelt over de grote leider van dit kerstfeest, de geduchte “Sandy Claws”. De treurige Sally, die stiekem verliefd is op Jack, krijgt een vreselijk visioen en probeert Jack te weerhouden van zijn plannen. Jack luistert niet en gaat door met de voorbereidingen. Jack besluit zelf voor Kerstman te gaan spelen en hij laat de echte Kerstman kidnappen.

De inwoners van Halloween Town beginnen met het inpakken van de cadeau´s. Maar of de kinderen echt blij zullen zijn met deze enge cadeau´s valt te betwijfelen. Ook de Kerstman staat machteloos. Zal Sally´s voorgevoel dan toch uitkomen en Kerstmis dit jaar een fiasco worden?

Agenda

Maandag 24 december
19:30 tot 20:46
Zaal 4
€ 10,00
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
76 min
Kijkwijzer
Acteurs
Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O'Hara (stemmen)
Land
VS
Jaar
1993
Regie
Henry Selick
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.