Ter ere van de release van de remake van Luca Guadagnino (Call me by your name) vertonen we eenmalig Dario Argento’s Suspiria (1977), nog steeds een van de fraaiste horrorfilms aller tijden.

Het verhaal is zo simpel dat het er nauwelijks toe doet (Amerikaanse balletstudente ontdekt dat haar Duitse dansinternaat dient als dekmantel voor een eeuwenoud heksenverbond). Het Freiburg uit Suspiria oogt als de zalige nachtmerrie van een doorgezakte art-decorarchitect, terwijl de wanden van het internaat bloedrood en gifgroen pulseren.

Suspiria (1977) is sowieso één wellustige kleurenorgie: alsof Disney en Mondriaan hand in hand een blik werpen in de hel. Net wanneer je je door al die pracht en praal hebt laten bedwelmen, slaat het geweld toe.

Deze klassieker vertonen we slechts één keer. Let op: de film is Engels gesproken en wordt niet ondertiteld.

Taal
Engels gesproken, niet ondertiteld
Duur
100 min
Kijkwijzer
Acteurs
Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci
Land
Italië
Regie
Dario Argento
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.