Voorpremière van Rafiki, een sprankelende kleurrijke film over de verboden liefde tussen twee Keniaanse meisjes.

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”, maar Kena en Ziki hebben heel andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

Rafiki ging in Cannes in première en de release werd in het conservatieve Kenia verboden. Het lukte na veel actievoeren om de film één week in de bioscopen te vertonen.

Met inleiding

Deze film wordt kort ingeleid. Binnenkort maken we de naam van de inleider bekend.

Pride Cinema

Uit de kast en op het scherm. Iedere laatste maandag van de maand een roze film op het witte doek. Gezellig als je na afloop nog even blijft hangen!

Alle Pride Cinema films >>

Agenda

Maandag 29 april
21:00 tot 22:23 Voorpremière, met inleiding
Zaal 4
€ 10,50
Taal
Engels, Swahili gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
83 min
Kijkwijzer
Land
Kenia
Regie
Wanuri Kahiu

Misschien vind je dit ook leuk

Mario
  • Filmspecial
  • drama
  • LHBT
  • sport
maandag 24 juni 21:00 tot 23:04

Mario

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.