Nos batailles is een meeslepend en hoopvol portret van een vader die een balans moet vinden tussen werk en vaderschap, nadat zijn vrouw spoorloos is verdwenen. 

Olivier is teamleider in een distributiecentrum. Hij zet zich actief in voor de vakbond en staat dag en nacht klaar voor al zijn collega’s. Thuis zorgt zijn vrouw Laura voor hun twee jonge kinderen. Wanneer zij opeens verdwijnt zonder verklaring of afscheid, moet Oliver zijn veeleisende baan en de zorg voor zijn kinderen op zich nemen. Niet wetende of zijn vrouw ooit nog terug zal keren, probeert Olivier ondanks het gemis een nieuw evenwicht vinden.

Nos batailles is de tweede film van de Belgische regisseur Guillaume Senez, die op het Filmfestival van Hamburg de Critic’s Choice Award in de wacht sleepte. Romain Duris (L’auberge Espagnole) maakt veel indruk als worstelende vader en ook de twee kinderen stelen je hart. 

Voorstelling in samenwerking met Institut Français Groningen.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
98 min
Kijkwijzer
Acteurs
Laetitia Dosch, Laure Calamy, Romain Duris
Land
Frankrijk
Regie
Guillaume Senez

Misschien vind je dit ook leuk

Sneak preview
  • Filmspecial
woensdag 10 april 21:00 - 23:00

Sneak preview

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.