Metropolis is een van de beroemdste films aller tijden. Een echte klassieker van onovertroffen stilist Fritz Lang.

Het verhaal speelt zich af in een verre toekomst. In deze toekomst is de wereld verdeeld in denkers en managers die bovengronds een decadent leven genieten, terwijl arbeiders ondergronds een hard en miserabel bestaan leiden.

De film is vooral bekend van de futuristische decors van Erich Kesselhut. De beelden van gigantische wolkenkrabbers, enorme machines, autowegen door de lucht en onwaarschijnlijke uitvindingen als beeldtelefoons, hebben niet alleen grote invloed uitgeoefend op latere science-fictionfilms, maar keren ook terug in eigentijdse videoclips.

Met inleiding

Deze voorstelling wordt ingeleid door hoofddocent Kunsten, Cultuur & Media Julian Hanich. De inleiding is Engels gesproken.
De voorstellingen van de Fritz Lang films bevatten geen pauze meer.

Fritz Lang Retrospectief

We vertonen een retrospectief van Fritz Lang (1890, Wenen -  1976, Los Angeles), één van de grootheden van de cinema. Het retrospectief bestaat uit zeven hoogtepunten van Fritz Lang uit de Weimarperiode (1918 - 1933). De films zijn stuk voor stuk invloedrijke genrefilms en expressionistische meesterwerken van een onovertroffen stilist, steeds doortrokken van het naderende Duitse onheil.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling Kunsten, Cultuur & Media van de RUG.

Alle Fritz Lang Films >>

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!