Metropolis is een van de beroemdste films aller tijden. Een echte klassieker van onovertroffen stilist Fritz Lang.

Het verhaal speelt zich af in een verre toekomst. In deze toekomst is de wereld verdeeld in denkers en managers die bovengronds een decadent leven genieten, terwijl arbeiders ondergronds een hard en miserabel bestaan leiden.

De film is vooral bekend van de futuristische decors van Erich Kesselhut. De beelden van gigantische wolkenkrabbers, enorme machines, autowegen door de lucht en onwaarschijnlijke uitvindingen als beeldtelefoons, hebben niet alleen grote invloed uitgeoefend op latere science-fictionfilms, maar keren ook terug in eigentijdse videoclips.

Met inleiding + pauze

Deze voorstelling wordt ingeleid door hoofddocent Kunsten, Cultuur & Media Julian Hanich. De inleiding is Engels gesproken. In de film zit een pauze van 15 minuten.

Fritz Lang Retrospectief

We vertonen een retrospectief van Fritz Lang (1890, Wenen -  1976, Los Angeles), één van de grootheden van de cinema. Het retrospectief bestaat uit zeven hoogtepunten van Fritz Lang uit de Weimarperiode (1918 - 1933). De films zijn stuk voor stuk invloedrijke genrefilms en expressionistische meesterwerken van een onovertroffen stilist, steeds doortrokken van het naderende Duitse onheil.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling Kunsten, Cultuur & Media van de RUG.

 

Alle Fritz Lang Films>>

Agenda

Woensdag 8 mei
20:00 tot 23:00 Met pauze, Met inleiding
Zaal 2
€ 6,00
Taal
Duits gesproken, Engels ondertiteld
Duur
150 min
Acteurs
Brigitte Helm, Alfred Abel, Gustav Fröhlich
Land
Duitsland
Regie
Fritz Lang

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.