Romantisch drama waarin Clive (Hugh Grant) en Maurice, twee Engelse studenten, verliefd op elkaar worden in Cambridge.

Clive geeft zijn verboden liefde op en tracht een zo normaal mogelijk leven te leiden. Maurice komt logeren bij zijn oude schoolliefde Clive en diens echtgenote Anne. Daar leert hij de jachtmeester Alec kennen en een geheime romance ontstaat.

Maurice is gebaseerd op het gelijknamige boek van E.M. Forster.  

Met inleiding

De film wordt ingeleid door schrijver en Ivory-kenner Doeke Sijens.

"Intens aangrijpend verhaal"
The Guardian
"Elegante beelden"
VPRO Cinema
Taal
Engels, Nederlands ondertiteld
Duur
140 min
Kijkwijzer
Acteurs
Hugh Grant, James Wilby, Rupert Graves
Land
Verenigd Koninkrijk
Regie
James Ivory

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.