Twee kinderen groeien begin twintigste eeuw op in een liefdevolle, uitbundige Zweedse theaterfamilie. Maar na de vroegtijdige dood van hun vader trouwt hun moeder met een kille geestelijke man die niets van levensvreugde moet hebben.

Een ontroerend mooi vormgegeven, autobiografische familiesage die wordt verteld vanuit het perspectief van de kleine Alexander, een jongetje dat met zijn marionetten en toverlantaarn een geheel eigen wereld creëert.

Met dit warme pleidooi voor levenslust en verbeeldingskracht sloot Bergman zijn veertigjarige carrière als filmregisseur af. Hij bleef echter wel televisiefilms schrijven en regisseren. Fanny och Alexander was oorspronkelijk een vierdelige miniserie voor televisie van in totaal 312 minuten, maar regisseur Bergman besloot het ook uit te brengen als bioscoopfilm van 188 minuten.

Film + inleiding

Deze film word ingeleid door een filmjournalist, -recensent, -maker of -programmeur die héél erg fan is van de titel. De naam wordt binnenkort bekend gemaakt.

Agenda

Zondag 23 december
15:30 - 18:50
Zaal 1
€ 10,00
Duur
188 min
Kijkwijzer
Acteurs
Bertil Guve, Kristina Adolphson, Pernilla Allwin
Land
Duitsland, Frankrijk, Zweden
Jaar
1982
Regie
Ingmar Bergman
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.