Een echte zeroes-classic van Michel Gondry (regie) en Charlie Kaufman (scenario). Deze mogen ze nooit uit ons geheugen wegschieten.

De relatie tussen Joel Barish (Jim Carrey) en zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) is niet meer wat het geweest is. Wanneer Joel het na de zoveelste ruzie weer goed wil maken, herkent Clementine hem niet. Ze blijkt alle herinneringen aan Joel uit haar geheugen te hebben gewist met behulp van een mysterieus bedrijf. Wanneer Joel hier achter komt, besluit hij het bedrijf te benaderen en dezelfde behandeling te ondergaan. Maar wil hij Clementine eigenlijk wel vergeten?

Deze voorstelling is een samenwerking met Marvelous Mind, een initiatief van het UMC Groningen in het kader van Brain Awareness Week, om hersenonderzoek onder de aandacht te brengen.

Inleiding + nagesprek

Eternal Sunshine of the Spotless Mind wordt ingeleid door psychiater, hersenexpert en auteur Iris Sommer. Na afloop van de film is er nog tijd voor een kort nagesprek.

Taal
Engels, Nederlands ondertiteld
Duur
108 min
Kijkwijzer
Acteurs
Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst
Land
Verenigde Staten
Regie
Michel Gondry

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.