Een man begint aan een zoektocht door een voor hem onbekende plek in deze 80e voorstelling van Groningse Nieuwe.

Alhoewel zijn fascinatie voor klassieke cinema spreekt uit zijn werk, is Marnix Sixma ook een bewonderaar van contemporaine regisseurs die de grenzen vervagen tussen het bekende en het ongrijpbare. Vanuit een medische achtergrond begon hij zijn studie aan Academie Minerva, waar hij film als medium ontdekte. Zijn ervaringen als filmmaker ontwikkelden zich natuurlijk vanuit experimentele edits van found footage naar het maken en beheersen van een eigen poëtische beeldtaal. Zoekend naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen die voorbij logica en woorden liggen, trekt hij een lijn door cinematische mijlpalen richting onbekende plekken. Plekken onbekend voor zowel hemzelf als de toeschouwer.

Groningse Nieuwe #80

Voorstelling in samenwerking met Groninger Videolandschap.

Duur
20 min
Land
Nederland
Jaar
2018
Regie
Marnix Sixma
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.