Fritz Lang's eerste publiekssucces Der Müde Tod is een indrukwekkend noodlots-expressionisme met een innemende legende als kader.

Een meisje krijgt haar geliefde terug van de Dood als ze het uitgaan van drie brandende kaarsen kan voorkomen. Elke kaars stelt een mens voor, op de vlucht voor de dood. De film is in drie episodes verdeeld die elk in een ander land spelen. In 19e eeuws Bagdad in een 1001-nacht sfeer, Venetië in de Renaissance en aan het keizerlijke hof in China. Een mystiek en sprookjesachtig drieluik met baanbrekende special effects.

Met inleiding

Deze voorstelling wordt ingeleid door hoofddocent Kunsten, Cultuur & Media Julian Hanich. De inleiding is Engels gesproken.

Fritz Lang Retrospectief

We vertonen een retrospectief van Fritz Lang (1890, Wenen -  1976, Los Angeles), één van de grootheden van de cinema. Het retrospectief bestaat uit zeven hoogtepunten van Fritz Lang uit de Weimarperiode (1918 - 1933). De films zijn stuk voor stuk invloedrijke genrefilms en expressionistische meesterwerken van een onovertroffen stilist, steeds doortrokken van het naderende Duitse onheil.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling Kunsten, Cultuur & Media van de RUG.

Alle Fritz Lang films >>

Taal
Duits, Engels ondertiteld
Duur
108 min
Acteurs
Lil Dagover, Walter Janssen, Bernhard Goetzke
Land
Duitsland
Regie
Fritz Lang

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!