De Spaanse animatiefilm Buñuel In The Labyrinth Of The Turtles, waarin de beroemde surrealistische filmmaker Buñuel gevolgd wordt op een cruciaal moment in zijn carrière. 

Met het maken van een documentaire in het armste gebied van Spanje wordt Buñuel volwassen als mens en kunstenaar. Hij zet de waarheid op expressionistische wijze naar zijn hand, maar leert ook dat hij met zijn talent iets kan betekenen voor andere mensen. Buñuel belandt midden in een persoonlijk en financiële crisis. Na het enorme schandaal die de film L’Age d’Or veroorzaakte, gemaakt door Buñuel en Salvador Dali samen, zat Buñuel volkomen aan de grond. Niemand wilde meer een film van hem financieren. Totdat een vriend van hem de loterij won en samen met hem besloot om een documentaire over de Extremadura te maken, Las Hurdes (aka Land Zonder Brood).

Door in kleurrijke animatie te verbeelden hoe deze originele zwart-wit beelden tot stand kwamen en soms gecreëerd werden, krijgt de film een bijna zelfde surrealistische kwaliteit als de films waar Buñuel zo beroemd om zou worden. Een roerende en meeslepende film over kunstenaarschap, vriendschap en het ergens voor blijven gaan. Een expressionistische aanrader voor iedere fan en diegene die na het zien van deze film er een gaat worden.

Language no problem

This movie is Spanish spoken and has English subtitles.

"Een uitstekende manier om het verhaal van Buñuel te vertellen"
Trouw 2492
"De juiste mix van feiten, humor en drama"
Cinemagazine 2493
"Een tekenfilm voor volwassenen"
VPRO Cinema 2334
Taal
Spaans, Engels ondertiteld
Duur
80 min
Kijkwijzer
Land
Nederland, Spanje
Regie
Salvador Simó

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde filmvragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!