They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscarwinnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Ga terug in de tijd en beleef  de Eerste Wereldoorlog (1914 - 1918) met de mensen die erbij waren. Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd. Het beeldmateriaal van honderd jaar geleden lijkt wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde.

Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust.

"Volkomen adembenemende reis"
The Guardian
"Geeft mannen uit verleden een menselijk gezicht"
VPRO Cinema
"Qua techniek baanbrekend"
De Volkskrant

Agenda

Zaterdag 25 mei
13:45 tot 15:35
Zaal 2
€ 6,00
Zondag 26 mei
14:30 tot 16:20
Zaal 2
€ 6,00

Let op: Voorstellingen die in zaal 2 draaien, onze multifunctionele zaal met gewone stoelen i.p.v. bioscoopstoelen, bieden we aan voor een gereduceerd tarief van € 6,-.

Taal
Engels
Duur
100 min
Kijkwijzer
Land
Nieuw-Zeeland,Verenigd Koninkrijk
Regie
Peter Jackson

Misschien vind je dit ook leuk

Three Identical Strangers
  • Documentaire
  • drama
vrijdag 24 mei 21:15 tot 23:01

Three Identical Strangers

Anna's War
  • Film
  • drama
zaterdag 25 mei 15:05 tot 16:29

Anna's War

Red Joan
  • Film
  • boekverfilming
  • historisch
  • oorlog
zaterdag 25 mei 13:00 tot 14:51

Red Joan

Veelgestelde filmvragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Kan ik tickets retourneren?

Nee, dat kan niet. Alleen als een filmvoorstelling, event of andere activiteit niet doorgaat, bieden we je een vervanging of terugbetaling aan. Je kunt wel je ticket weggeven of doorverkopen aan iemand anders voor hetzelfde of een lager bedrag.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen
Nieuwsbrief

Zullen we connecten?

Het Groninger Forum gebruikt je gegevens alleen voor de zaken waarvoor je ons toestemming geeft. Vink hieronder aan welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Afmelden te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via communicatie@groningerforum.nl. We behandelen je gegevens uiteraard met respect. Voor meer informatie, bekijk ons privacyregelement. Door hieronder op Aanmelden of Opslaan te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.