They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscarwinnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Ga terug in de tijd en beleef  de Eerste Wereldoorlog (1914 - 1918) met de mensen die erbij waren. Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd. Het beeldmateriaal van honderd jaar geleden lijkt wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde.

Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust.

"Volkomen adembenemende reis"
The Guardian 1885
"Geeft mannen uit verleden een menselijk gezicht"
VPRO Cinema 2455
"Qua techniek baanbrekend"
De Volkskrant 2456

Let op: Voorstellingen die in zaal 2 draaien, onze multifunctionele zaal met gewone stoelen i.p.v. bioscoopstoelen, bieden we aan voor een gereduceerd tarief van € 6,-.

Taal
Engels
Duur
100 min
Kijkwijzer
Land
Nieuw-Zeeland,Verenigd Koninkrijk
Regie
Peter Jackson

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde filmvragen

Kan ik tickets retourneren?

Nee, dat kan niet. Alleen als een filmvoorstelling, event of andere activiteit niet doorgaat, bieden we je een vervanging of terugbetaling aan. Je kunt wel je ticket weggeven of doorverkopen aan iemand anders voor hetzelfde of een lager bedrag.

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel op de felste stand.

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!