Lord of the Rings: The Two Towers is het tweede deel van de befaamde trilogie, waarin het reisgenootschap uit elkaar is gevallen. 

De vrienden Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) wacht de onmogelijke taak onbeschermd en ongezien naar Mordor te komen en daar de Ring te vernietigen. Naarmate zij dichter bij de Doemberg komen, waar de Ring ooit werd gesmeed, wordt de reis zwaarder en de Ring voor Frodo steeds moeilijker te weerstaan. Zij krijgen tijdens hun queeste echter onverwacht hulp van de minst waarschijnlijke persoon. Samen met deze nieuwe medestander gaan zij de strijd aan met de duistere Sauron, die een onzalig verbond heeft gesloten met de boosaardige tovenaar Saruman (Christopher Lee).

Ondertussen proberen Aragorn (Viggo Mortensen), de elf Legolas (Orlando Bloom) en de dwerg Gimli (John Rhys-Davies) de hobbits Merry (Dominic Monaghan) en Pippin (Billy Boyd) te vinden en te bevrijden uit de handen van het Orc-leger van Saruman, die veronderstelt dat de twee hobbits de Ring bij zich dragen. Tijdens de zoektocht belandt het driemanschap in Rohan, het land van koning Theoden (Bernard Hill), in wie zij een onverwachte bondgenoot vindt in het gevecht tegen de heersers van de twee torens, Saruman en Sauron.

Extended Edition met pauze

We vertonen de Extended Edition van The Lord of the Rings: The Two Towers, de langere versie met extra beeldmateriaal. In deze voorstelling zit een pauze van 15 minuten. De film is niet ondertiteld.

Tolkien

We hebben de trilogie van The Lord of the Rings niet zomaar bij ons teruggehaald op het witte doek. Vanaf 6 juni draaien wij Tolkien, een dramafilm over de vormende jaren van de schrijver van de befaamde verhalen over Midden Aarde.

Taal
Engels gesproken, niet ondertiteld
Duur
235 min
Acteurs
Elijah Wood Elijah Wood Liv Tyler Viggo Mortensen Sean Astin John Rhys-Davies Billy Boyd Cate Blanchett
Land
VS, Nieuw-Zeeland
Regie
Peter Jackson

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!