Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. 

De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme.

Wanneer Sarah Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

Olivia Colman won de Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in The favourite. Ook genomineerd voor vijf Golden Globes, waaronder die voor Beste Film (Musical of Comedy). The favourite won twee prijzen tijdens de 75ste editie van het filmfestival van Venetië: Olivia Colman won in de categorie Beste Actrice, daarnaast sleepte de film de juryprijs in de wacht. 

"Een kostuumdrama dat je zelden ziet: ondeugend, stoutmoedig en vrijpostig"
Algemeen Dagblad 1771
"Alles in deze film klopt"
VPRO Cinema 1770
"De actrices zijn fantastisch in hun rollen, die hoe langer hoe complexer blijken"
De Volkskrant 1769

Let op: Voorstellingen die in zaal 2 draaien, onze multifunctionele zaal met gewone stoelen i.p.v. bioscoopstoelen, bieden we aan voor een gereduceerd tarief van € 6,-.

Taal
Engels, Nederlands ondertiteld
Duur
120 min
Kijkwijzer
Acteurs
Emma Stone, Joe Alwyn, Mark Gatiss, Nicholas Hoult, Olivia Colman, Rachel Weisz
Land
Verenigd Koninkrijk, VS
Regie
Yorgos Lanthimos

Misschien vind je dit ook leuk

Veelgestelde filmvragen

Moet ik mijn e-tickets printen?

Nee. Het mag wel, maar we kunnen je e-tickets ook gewoon scannen vanaf je smartphone. Zet je beeldscherm wel even op de felste stand!

Zijn de kaarten geplaceerd?

Nee, je mag gaan zitten waar je wilt.

Tot wanneer draait deze film? Komen er nog voorstellingen bij?

Op maandag puzzelen we het programma voor de komende filmweek (donderdag t/m woensdag) in elkaar. Op basis van bezoekcijfers bepalen we dan of we een film nog een week verlengen. Ben je benieuwd of jouw favoriete film verlengd wordt? Check dan 's maandags vanaf 17.00 uur onze website.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag en natuurlijk ook zo snel mogelijk.

Contact opnemen

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on!